De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

Eerlijke informatie

Waarom publiceren we op Fibronot.nl zoveel over windenergie? Er zijn toch legio websites die u ‘alles’ over windenergie vertellen?

Nee dus.

We vinden namelijk dat u alleen de positieve verhalen uit deze sector hoort. Dat u alleen de positieve verhalen over financiering hoort. Dat de banken bij wijze van spreken in de rij staan om een paar miljard per windpark te investeren. Wij vinden dat u alles eerlijk verteld moet worden. Dat gebeurt niet.

De negatieve zaken, zoals de invloed op het klimaat, worden door bouwers, exploitanten en financiers angstvallig vermeden om hun bestaansrecht niet te ondergraven. De problemen om banken te interesseren worden niet verteld. De problemen die de lokale bevolking met de gezondheid ondervindt? Daar leest u niets over.

Dat windmolens niets bijdragen aan de oplossing van het energievraagstuk is bekend, maar leest u dat op websites die windenergie promoten? Wist u dat windmolens nauwelijks of helemaal geen CO2 besparen? Wist u dat voor alle energie die een  windmolenpark opwekt er eenzelfde hoeveelheid fossiele energie stand-by moet worden gehouden voor als het niet waait?

Wist u dat de overheid met een opgewekte windcapaciteit van 23% rekent en dat deze windcapaciteit in feite amper 8% bedraagt? Dat is dus minstens een factor 3 te hoog.

Op al deze zaken probeert Fibronot.nl een eerlijk antwoord te geven, onafhankelijk van welke windmolenfabrikant, exploitant of bank dan ook.