De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-117 Helianthos maakt doorstart

Dinsdag 8 mei 2012

Helianthos, producent van flexibele zonnecellen, maakt een doorstart. Koper is HyET Solar, die alle bedrijfsmiddelen van de oude eigenaar Nuon kocht. Het nieuwe Helianthos krijgt vijftien tot twintig man personeel.

HyET Solar

HyET Solar is een nieuw bedrijf van serie-ondernemer Rombout Swanborn. In 1994 heeft Swanborn CDS opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in scheidingstechnologie. In Arnhem leidt hij verschillende bedrijven zoals ProlabNL, Renaissance Oil & Gas en HyET. Swamborn heeft grootse plannen met de Helianthos. Op termijn moet de flexibele zonneceltechnologie op grote schaal op de markt gebracht worden.

Doorstart

De veiling van de losse onderdelen van Helianthos leverde (bijna) geen interesse op van externe partijen. Naar eigen zeggen heeft Nuon de deur open gehouden voor een doorstart. De partijen die hebben geboden op de individuele bedrijfsmiddelen worden door het veilinghuis geïnformeerd. De gemeente Arnhem, Provincie Gelderland en Rijk hebben een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de overeenkomst tussen beide partijen.