De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-143 Windpark Riffgat wordt gebouwd, grensgeschil of niet

Windpark Riffgat wordt gebouwd, grensgeschil of niet

Zaterdag 2 juni 2012

Het Duitse energiebedrijf EWE en windontwikkelaar Enova beginnen komende maanden aan de bouw van windpark Riffgat. De Duitse en Nederlandse regering hebben echter nog altijd onenigheid over het park, dat in een deel van de Waddenzee ligt waar Nederland en Duitsland een grensgeschil over hebben.

EWE gaat uit van de Duitse autoriteiten: die zeggen dat het park binnen de grenzen van de Bondsrepubliek Duitsland ligt en dat er dus geen Nederlandse vergunningen nodig zijn, aldus EWE-woordvoerder Christian Bartsch. “We hebben een Duitse vergunning die geldig is voor het hele projectgebied. Het wordt gezien als Duitse wateren”, aldus Bartsch.

Onenigheid over waar de grens loopt, is iets tussen Nederland en Duitsland, vindt EWE. Het bedrijf gaat er van uit het park in de zomer van 2013 in gebruik te kunnen nemen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, meldde eerder dat er met Duitsland gesproken werd over een definitieve grensbepaling. Hoe het met die gesprekken staat, blijft dus onduidelijk.