De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-15 NUON verkoopt Helianthos via een online veiling

NUON verkoopt Helianthos via een online veiling

Dinsdag 17 januari 2012

Energiebedrijf Nuon zet Helianthos te koop via een online veiling. Geïnteresseerden kunnen bieden op alle bedrijfsmiddelen of delen van het bedrijf zoals patenten of machines.

Flexibele zonnefolie

Nuon verwacht over zes tot acht weken de veiling te kunnen openen. Vervolgens staat de veiling maximaal vier weken open. Het energiebedrijf ziet graag dat de patenten en de machines door één partij worden overgenomen. Dat vergroot volgens Nuon de kans dat de flexibele zonnefolie van Helianthos op de markt wordt gebracht. Tegelijkertijd wil Nuon niet uitsluiten dat afzonderlijke delen worden verkocht.
Een onafhankelijk veilinghuis zal zorgdragen dat alle geïnteresseerde partijen openbaar kunnen bieden.

Toelichting

Huib Morelisse, CEO van Nuon, licht het besluit toe: “Nuon wil op een transparante wijze tot een afronding komen van het proces dat twee jaar geleden is begonnen met de zoektocht naar een partner voor Helianthos. Helaas is tot op heden geen enkele partij bereid geweest een verdere ontwikkeling en marktintroductie van de flexibele Helianthos zonnefolie te financieren. Nu dit ondanks alle inspanningen niet gelukt is willen wij alle mogelijk nog geïnteresseerde partijen toch nog een laatste mogelijkheid te geven. Nuon meent dat een openbare online veiling de beste kansen biedt. Elke serieuze partij kan bieden op alle bedrijfsmiddelen of op delen van het bedrijf”.

Geen belangstelling

Sinds mei 2010 zoekt Nuon een geschikte investeerder om Helianthos grootschalig op de markt te brengen. Volgens Nuon was er geen ‘afdoende belangstelling’, ondanks gesprekken met ongeveer 150 solarbedrijven en investeerders. In september vorig jaar heeft Nuon, tot ongenoegen van het personeel, aangekondigd te stoppen met Helianthos.