De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-155 Oprichting duurzaam energie bedrijf deA een feit

Oprichting duurzaam energie bedrijf deA in Apeldoorn een feit

Maandag 11 juni 2012

Logo energiebedrijf deA in Apeldoorn
Eindelijk was het dan zover. Op woensdag 6 juni 2012 werden onder notarieel toezicht de statuten van duurzaam energiebedrijf deA ondertekend in aanwezigheid van de notaris.
De nieuwe uitvalsbasis van deA is gevestigd in het Informatiecentrum Ecofactorij.

De belangstelling voor de formalisering van deA is overweldigend. Ruim 100 mensen komen het bestuur succes wensen. Marleen Kwast, de kersverse voorzitter van deA, zegt hierover: “Geweldig om te zien hoeveel mensen hier komen om ons een hart onder de riem te steken. Dit motiveert enorm om duurzame energie van en voor inwoners van de gemeente Apeldoorn voor elkaar te krijgen.”

Direct na opening van de deuren loopt het storm bij de (digitale) inschrijvingen. De belangstelling is groot. Het is duidelijk dat Apeldoorn warm loopt voor duurzame energie. Velen komen speciaal naar de nieuwe uitvalsbasis van deA in het Informatiecentrum Ecofactorij om dit bijzondere gebouw te zien. Steven Lobregt vertelt enthousiast over zout in de wanden, kiezelstenen die CO2 opnemen, douches voor de koeling en houtkachels.

Michael Boddeke, directeur van energiebedrijf deA, neemt glunderend de felicitaties in ontvangst: “Dit is een prachtig moment. Als je weet dat we 1,5 jaar terug begonnen met een klein clubje en ziet hoeveel steun en draagvlak we nu hebben van mensen die allemaal actief zijn op zijn of haar manier, dan word je toch wel even stil en geniet je.”

Tijdens het voorlezen van de statuten door Mr. Angelique Hommes-Kuijer, notaris bij Kantoor Nysingh te Apeldoorn, kun je een speld horen vallen. Het maakt het moment extra bijzonder. Nadat het bestuur heeft ondertekend, is er groot applaus voor alle betrokken mensen bij dit mooie initiatief. We kunnen verder op weg naar de levering van duurzame energie van en voor inwoners van de gemeente Apeldoorn, zodat in het najaar de leden ook klant van deA kunnen worden.