De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-159 Eneco bouwt nieuw windmolenpark bij Delfzijl

Eneco bouwt nieuw windmolenpark bij Delfzijl

Zaterdag 16 juni 2012

Met het nieuwe Windpark Delfzijl Noord wekt energiebedrijf Eneco genoeg energie op voor zestig duizend huishoudens, omgerekend 3 procent van hun totale klantenbestand. Eneco bouwt het windpark, met een capaciteit van 60 tot 65 megawatt, in eigen beheer.

80 miljoen euro
Over de bouw is overeenstemming bereikt met de ontwikkelaars van het park, KDE Energy en WindWise. In het park komen achttien tot twintig windturbines van elk ongeveer 150 meter hoog, die komen te staan op de Schermdijk en de Pier van Oterdum in Delfzijl. Eind dit jaar start de bouw en het moet medio 2014 opgeleverd zijn. Het energiebedrijf steekt tachtig miljoen in de ontwikkeling ervan.

180 duizend huishoudens
Naast het windpark bouwt Eneco de biomassacentrale Eneco Bio Golden Raand. Beide projecten levert genoeg groene stroom voor in totaal 180 duizend huishoudens. Daarmee bedient het jaarlijks negen procent van haar klantenbestand. Eneco heeft in totaal ongeveer 2 miljoen klanten in Nederland.

Millenergy
Het Windpark Delfzijl Noord is ontwikkeld door Millenergy, een samenwerking tussen KDE Energy en WindWise. Millenergy treedt in Delfzijl niet alleen op als ontwikkelaar van Delfzijl Noord, maar ook van andere windprojecten binnen de gemeente.
Eneco en KDE Energy willen samen met de gemeente Delfzijl en de provincie Groningen blijven zoeken naar passende locaties voor windenergie.