De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-188 Duitse EU parlementariër kraakt Duitse energiepolitiek af

Duitse CDU EU parlementariër kraakt Duitse energiepolitiek af

Zondag 8 juli 2012

Het Europees Instituut voor Klimaat en Energie (EIKE) ( Nicht das Klima ist bedroht, sondern unsere Freiheit!) spreekt in een verklaring over de zinloosheid van hernieuwbare energie in Duitsland en presenteert een video van de Duitse CDU EU-parlementariër Herbert Reul.

Zijn eerste conclusie luidt: Het geïsoleerde energie-beleid van de Duitse regering kost Duitsers € 2300 miljard. In cijfers is dat € 2.300.000.000.000. En waarvoor?

“Om een op de computer-gesimuleerde stijging van de temperatuur op aarde met 0,003 ° C. te verminderen. Er wordt beweerd dat het dient ter ‘bescherming van het klimaat “.

Dat Duitse parlementariërs eindelijk zijn begonnen het mislukte en destructieve Duitse energiebeleid aan te pakken is zeer welkom. Er zijn er weinig nog te weinig. Er is kennelijk een gebrek aan moed en kennis onder hen om zich te weer te stellen  tegen de mainstream ideologen van het Duitse eco-industrieeel complex.

Europees parlementslid Holger Krahmer meldde op de Klimaat Conferentie van de Vrije Democratische Partij (FDP) van Saksen op 30 juni 2012, dat het Europees Parlement onlangs de voorstellen van de Europese Commissie en het Verdrag van de Energie-efficiëntie Directive heeft vastgesteld.

Deze Europese Energie Directive gaat eigenlijk niet over energie-efficiëntie maar veel meer over rantsoenering van energie. De nieuwe EU richtlijnen verplichten lidstaten er namelijk voor om te zorgen dat energiebedrijven hun klanten elk jaar 1,5% minder energie verkopen.

Energie moet dus volgens de EU – zonder dat er overigens noodzaak is om dat te doen – worden gerantsoeneerd.

Volgens EU-parlementariër Holger Krahmer is deze rantsoenering een groot schandaal en een socialistische aanval op de vrije markt economie die verstrekkende gevolgen voor Europa en een vrije energiepolitiek heeft.

“Zelfs als alle stroom ‘s nachts in Duitsland uitgeschakeld wordt, zal bijna niemand in de de hele wereld dat merken”, zegt Krahmer.
Professor Bodo Sturm van de HTWK Leipzig bevestigt dit in zijn presentatie op de klimaatconferentie in Dresden: ” Het totale aandeel van Duitsland van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen is minder dan 3%. Dat alleen al toont aan hoe onzinnig vele mini-acties ter vermindering van CO2 in Duitsland zijn, bijvoorbeeld het symbolische uitschakelen van licht gedurende een uur.”

Een Duits politicus en lid van de Merkel coalitie die graag anoniem wil blijven uit angst voor represailles zegt: “We moeten CDU afgevaardigde in het EU Parlement Reul dankbaar zijn dat hij deze onzinnige energie politiek van Merkel aan de orde stelt. Van de drie kernpunten die Reul noemt is de derde, ‘Klimaatsverandering’ slechts een schijnvertoning. Het klimaat kan en mag niet worden beschermd door machtspolitiek.”

Hier staat de video van EU-parlementariër Herbert Reul van de CDU

De hoofdpunten uit bovenstaande video:

00:25: Het energiebeleid in Duitsland wordt alleen gedreven door het klimaat – zonder de kosten in de gaten te houden.

0:50: Het Go-it-alone-beleid is onverantwoord. Een groot adviesbureau concludeerde: “Going-it-alone kost Duitsland € 2,300,000,000,000.00 (€ 2,3 biljoen euro).

1:30: Windenergie kost een enorme som geld en de levering ervan is onbetrouwbaar. De enorme infrastructuur voor het aanleveren van windenergie op het netwerk is er gewoon niet.

2:20: Alleen al de tot 2010 geïnstalleerde zonne-energie systemen gaan de Duitse consumenten € 80 miljard tot € 100 miljard kosten.

3:00: Hernieuwbare energie heeft zeer ingewikkelde regelsystemen, transmissie-infrastructuur en back-up systemen nodig . De bouw daarvan zal zeer duur zijn , zo duur dat een aanzienlijk deel van de Duitse burgers het zich niet kunnen veroorloven en de Duitse industrie zal Duitsland de rug toekeren.

4:00: Dit energiebeleid gaat honderd duizenden banen kosten. Mensen beweren dat hernieuwbare energie 300.000 nieuwe banen zal scheppen, het kost honderden miljarden en zal meer dan een miljoen traditionele banen kosten.

4:50: Duurzame energie doet een belangrijke aanslag op het milieu en de natuur.

5:20: Het aanbod van fossiele brandstoffen is veel groter dan wat we ooit hebben gedacht. Er is sSteenkool voor 300 jaar … Het Amerikaanse schaliegas is een revolutie in de energiemarkt. Het verspreiden van angst onder de bevolking dat fossiele energie begint op te raken is pure onzin.

6:00: De oplossing van het Duitse energieprobleem is een mix van energiebronnen te gebruiken en niet alleen wedden op wind- en zonne-energie. De Duitse energie politiek moet eerlijk zijn en burgers moeten goed geïnformeerd worden.
(Bron: notrickszone.com)

We zetten hier ook nog een link naar een video die is opgenomen op de Landdag in Saksen waar de FDP op 30 juni 2012 een alternatieve klimaatconferentie hield.