De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-204 De redactie van Fibronot.nl roept de hulp in van lezers

De redactie van Fibronot.nl roept de hulp in van lezers

Donderdag 19 juli 2012

In haar onderzoek naar feiten en omstandigheden die hebben geleid tot het faillissement van de BioShape Holding B.V. heeft ons onderzoeksteam veel hulp gekregen. Niet alleen van inwoners van Tanzania, ook medewerkers en ex medewerkers van BioShape die hun hart wilden luchten, maar ook van lezers van deze website. Zij kwamen in veel gevallen met tips om in een bepaalde richting verder te zoeken.
Het onderzoek dat ons onderzoeksteam verricht gaat nog dagelijks verder.
Zo is het onderzoeksteam nu gestuit op de naam van een Belgisch houtbedrijf, genaamd: Ecologics World Timber Trade.

Ecologics World Timber Trade werkt sinds maart 2011 nauw samen met een houtbedrijfje in Surinaamse, genaamd: houtverwerkingsbedrijf International Timber Supply.

Ecologics World Timber Trade werd pas eind 2010 opgericht. De hoofdactiviteiten bestaan uit het de levering van houten producten zoals parket, terrashout en vijverpalen. De Surinaamse partner zal niet alleen de houtproductie leveren, maar ook voor de verwerking zorgen. Het Belgische bedrijf heeft beloofd in Suriname ook te zullen investeren in een nieuw machinepark en opleidingen, om met de modernste technieken het hout tot vooral parket te verwerken.
Ecologics World Timber Trade belooft dat er per hectare niet meer dan zes tot zeven bomen zullen worden geveld en er zouden ook nieuwe bomen worden aangeplant. Het bedrijf ondersteunt in Suriname ook een afvalverwerkingsproject voor de landbouw.

Ook hier dus weer, net als in Tanzania mooie beloftes, veel werkgelegenheid, weinig kappen, in Suriname niet meer dan zes tot zeven bomen per hectare, nieuwe aanplant en een goeie doelen project.

Uit informatie die ons is toegestuurd zou nu blijken dat ex directieleden en financiers van de BioShape Holding B.V. betrokken zouden, of geweest zouden zijn bij deze activiteiten in Suriname.

Onze oproep aan lezers luidt dan ook, heeft u tips of informatie omtrent deze zaak, hoe klein ook, en u wilt de informatie delen, neem dan contact op met de redactie van Fibronot.nl via ons contactformulier. Elk puzzelstukje helpt om de puzzel compleet te krijgen.

Wellicht ten overvloede vermelden we dat alle informatie vertrouwelijk zal worden behandeld. In geen geval zullen we namen van informanten en/of tipgevers bekend maken.