De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-209 Schotland verlaagt subsidie op windenergie met 10 procent

Schotland verlaagt subsidie op windenergie met 10 procent

Maandag 23 juli 2012

De Schotse regering heeft vandaag bekend gemaakt dat het de subsidie op onshore windenergie met 10 procent zal verlagen als reactie op de beslissing van de Britse regering om de kosten van offshore windenergie met 25 procent te verlagen.

De kosten moeten worden teruggebracht naar ongeveer 100 pond (zo’n €128) per megawatt/uur (MWh). Nu zijn de kosten nog 130 tot 135 pond per MWh.
Dit maakte persbureau Bloomberg vandaag bekend.

De Britse minister van Handel, Cable, sprak vandaag in Edinburgh bij de aankondiging van het ‘efficiënte offshore windprogramma’, een samenwerkingsverband met onder meer Mitsubishi en oliebedrijf SSE . De Britse overheid steekt daar 14 van de in totaal 33 miljoen pond in.

Golf- en getijdenenergie

Minister Cable ziet onder meer kansen voor verbetering bij winning van golf- en getijdenenergie. ‘Mensen hebben het tientallen jaren over deze techniek gehad, maar het is nog niet eens commercieel levensvatbaar.’

Winderig Schotland

Schotland is het meest winderige land van Europa, en kan goed zijn voor 25 procent van de getijdenenergie.

In april zag het Zuid Koreaanse Doosan Power Systems, fabrikant van energiecentrale apparatuur af van een 170 miljoen pond kostend plan voor offshore windenergie in Schotland. Het bedrijf gaf de Europese economische crisis de schuld.