De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-222 Biomassavergister Heeten wordt geveild

Biomassavergister Heeten wordt geveild

Vrijdag 10 augustus 2012

De biomassavergister in Heeten

De Biomassa Energie Centrale Salland in Heeten, achteraanzicht (Eigen opname zaterdag 26 mei 2012)

De biomassavergistingsinstallatie in Heeten (BMEC Salland) wordt mogelijk op 19 september in een openbare verkoop geveild. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Steven van den Berg van Schoemaker advocaten in Deventer. Pogingen om de centrale onderhands over te laten nemen zijn tot nog toe niet gelukt. BMEC Salland ging begin maart failliet.

Volgens curator Van den Berg heeft zich ter elfder ure toch nog een mogelijke overnamekandidaat gemeld. Hij hoopt over een week of drie meer duidelijkheid te kunnen geven of er wel of niet een veiling komt.

Grote schuldeiser bij BMEC Salland is de Rabobank met een vordering van € 7,6 miljoen. BMEC werd in 2010 na faillissement van Biogreen Salland overgenomen door Bieleveld Bio-Energie in Amersfoort voor een bedrag van ruim € 3 miljoen.

Ook Bieleveld Bio-Energie in Amersfoort is failliet gegaan. Dat faillissement werd op 8 mei uitgesproken. Behalve de biogasinstallatie in Heeten exploiteerde Bieleveld ook installaties in Anerveen, Veendam, Scheemda, Stadskanaal en IJsselsteijn. Ook in dit faillissement is Van den Berg de curator.

De vergistingsinstallaties in Anerveen en Scheemda waren eigendom van de V.O.F. Bio-Energie Benelux in Amersfoort. Bieleveld Bio-Energie was één van de vennoten in deze firma. Op 5 juni is ook het faillissement van Bio-Energie Benelux uitgesproken. Ook de andere vennoten in deze firma: Obbens Capital in Naarden, VGB in Amsterdam en Arlésienne in Vinkeveen zijn op die zelfde datum failliet verklaard.

Curator René Smink van Smink advocaten in Amersfoort meldt in zijn eerste verslag over het faillissement van Benelux Bio-Energie dat er geen sprake is van doorstart of voortzetting. De installaties in Scheemda en Anerveen worden op bescheiden schaal draaiend gehouden in afwachting van verkoop of overdracht.

Lees hier het faillissementsverslag

Lees hier de financiële bijlage bij het faillissementsverslag

UPDATE woensdag 19 september 2012

Zie ook Nieuwe eigenaar voor biogasinstallatie Heeten