De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-229 Duitsland steekt 380 miljoen extra in duurzame energie

Duitsland steekt 380 miljoen extra in duurzame energie

Woensdag 15 augustus 2012

Met de Duitse verkiezingen van volgend jaar in aantocht moeten de Duitse heren Olie B. Bommel en Tom Poes een nieuwe list verzinnen om de negatieve stemming onder het electoraat te keren.
Dus wordt er een blik Euro’s open getrokken om de kiezers te paaien. Dat de ruim 800.000 consumenten die vanwege het niet kunnen betalen van hun maandelijkse energienota van elektriciteit zijn afgesloten daar geen baat bij hebben zal de overheid worst zijn.

De Duitse regering wil nu met een extra impuls van € 380 miljoen dat er € 2,8 miljard geïnvesteerd wordt in duurzame energie. Alle lopende subsidies voor duurzame energie worden namelijk per vandaag versoepeld.

500 euro extra
Voor zonnecollectoren tot veertig vierkante meter maar ook ketels voor biomassa en warmtepompen tot honderd kilowatt komt bovenop de al bestaande bedragen vierhonderd euro extra subsidie beschikbaar. De verwachting is dat vooral eengezinswoningen van de nieuwe regelingen profiteren. Wie bijvoorbeeld biomassa combineert met een warmtepomp of zonnecollectoren kan een extra bonus van vijfhonderd euro bemachtigen.

Elektriciteitsprijs
Medio juni dit jaar was er nog scherpe kritiek van Phillip Rösler, de Duitse minister van Economische Zaken. Hij vreesde dat de snelle  omschakeling van atoomenergie naar groene energie zal leiden tot forse stijgingen in de prijs van elektriciteit. Die vrees lijkt inderdaad uitgekomen want Duitsland heeft de twee na hoogste elektriciteitsprijs in Europa.

Per 1 januari a.s. wordt de kilowattuur prijs weer met ruim 3,6 Eurocent verhoogd om de windmolens te kunnen betalen, maar dat vertelt de Duitse overheid liever niet hardop.