De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-238 Duits zonnepanelenbedrijf stopt productie

Duits zonnepanelenbedrijf stopt productie

Dinsdag 21 augustus 2012

De crisis in de Duitse solarindustrie heeft opnieuw een slachtoffer geëist. Het in surseance verkerende bedrijf Sovello uit Saksen-Anhalt stopt eind deze maand met de productie van zonnepanelen. De circa 500 resterende werknemers van Sovello komen daardoor definitief op straat te staan.

Sovello vroeg in mei uitstel van betaling aan en probeerde sindsdien tevergeefs een investeerder te vinden. Eerder deze maand kregen al 500 medewerkers hun ontslag. Volgens de bewindvoerder van Sovello is het echter niet mogelijk om door te gaan zonder verdere verliezen te lijden en wordt de productie daarom stilgelegd. De vakbonden willen dat het bedrijf een doorstart maakt met steun van de overheid.

De solarindustrie in Duitsland verkeert in een ernstige crisis onder meer door goedkope concurrentie uit Azië en het verlagen van subsidies op zonne-energie. In april vroeg de grootste Duitse producent van zonnecellen Q-Cells uitstel van betaling aan. Dat bedrijf wil een doorstart maken.

De curator van Q-Cells heeft op 26 augustus bekend gemaakt dat hij met derden over een doorstart praat.

Het Zuid Koreaanse conglomeraat Hanwha heeft bevestigd dat het in onderhandeling is, maar dat deze onderhandelingen nog niet tot resultaat hebben geleid.