De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-243 Windmolenfabrikant Bard loopt op laatste benen

Windmolenfabrikant Bard loopt op laatste benen

Zaterdag 25 augustus 2012

Bij windmolenfabrikant Bard in Cuxhaven worden in maart 2013 217 medewerkers ontslagen als zich geen nieuwe opdrachten aandienen.
Het bedrijf is nu nog bezig met de afbouw van 80 funderingen voor het offshore windpark Bard Offshore 1. Dit heeft een woordvoerder van Bard in Bremen meegedeeld.
Het management van Bard Bremen en de Bard Cuxhaven Steel Construction hebben overeenstemming bereikt over een sociaal plan.

Bard is al bijna anderhalf jaar op zoek naar potentiële investeerders en onderhandelt al maanden over buitenlandse orders, die ervoor moeten zorgen dat tenminste een gedeelte van Bard Cuxhaven open kan blijven.

De zoektocht van Bard naar investeerders lijkt vruchteloos te verlopen. Voor de zomer van 2012 was het management namelijk van plan het volledige bedrijf te verkopen.
Nu de deadline is verstreken sluit Bart een verkoop van afzonderlijke vestigingen niet langer uit en richt zich nu nog slechts op de voltooiing van de 80 turbines en funderingen voor het offshore windpark Bard Offshore 1.
Na een vertraging die inmiddels is opgelopen naar twee jaar moet het windpark nu eind 2013, begin 2014 klaar zijn. Deze einddatum betekent dan een vertraging van drie jaar, mede als gevolg van verschillende ernstige ongevallen met dodelijke afloop tijdens de bouw van de eerste windmolens in Bard Offshore 1, waardoor het werk soms voor maanden werd stilgelegd. Ook een aanhoudend lange periode van slecht weer zorgde voor veel vertraging. Veel werknemers werden vanwege het slechte weer naar huis gestuurd om daar af te wachten.
De kosten voor de bouw van het windpark zijn inmiddels met meer dan 50% gestegen tot meer dan € 3 miljard.

5 megawatt turbines voor het Bard Offshore 1 windpark

5 megawatt turbines voor het Bard Offshore 1 windpark (Klik om te vergroten)

Het windpark Bard Offshore 1 bestaat uit 80 windmolens van ieder 5 megawatt en moet op 100 kilometer ten noorden van het eiland Borkum worden gebouwd in water dat 42 meter diep is.
Inmiddels zijn er de afgelopen maanden diverse wisselingen in het management van Bard geweest. Onder andere de CEO, Bernd Ranneberg, is opgestapt.

Het is duidelijk dat na het bijna faillissement van Vestas in Denemarken en de problemen bij nog een Duitse windmolenfabrikant dit signalen zijn van een in elkaar zakkende offshore windmarkt.

Waarom publiceren we op Fibronot.nl zoveel over windenergie? Er zijn toch legio websites die u ‘alles’ over windenergie vertellen?

Nee dus.
Lees verder »