De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-247 Het Duitse E.on snijdt in kosten offshore windparken

Het Duitse E.on snijdt in kosten offshore windparken

Donderdag 30 augustus 2012

Het energiebedrijf E.on wil de kosten van offshore windparken aanzienlijk verminderen, desnoods door het goedkoop inkopen van Chinese onderdelen.
Daarmee wordt de Duitse windmolenindustrie bijna volledig buiten spel gezet en lijkt een eerste begin van een volledig in elkaar zakkende markt voor Europese windmolen fabrikanten. We herinneren ons nog maar al te goed dat Vestas geen windmolens meer bouwt en alleen nog lucratief onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Het Roscoe windpark in Texas is door E.on gebouwd

Het Roscoe windpark in Texas is door E.on gebouwd. Het bestaat uit 627 windmolens die bij elkaar 781 megawatt elektriciteit opwekken op een oppervlakte van 400 km². Het Roscoe windpark was één van de eerste windparken ter wereld waar een duidelijke relatie tussen de 627 windmolens en het plaatselijke klimaat werd aangetoond. (klik om te vergroten)

De CEO van de duurzame afdeling van E.on heeft gezegd dat hij daarmee wil bereiken dat elektriciteit in de toekomst betaalbaar blijft.
E.on heeft besloten om in 2015 de kosten van de miljarden verslindende offshore windparken met 40 procent te verminderen. We gaan de windturbines van goedkopere leveranciers betrekken en we willen ons niet binden aan één leverancier.
Van  onze doelstelling van 40 procent lagere kosten hebben we op dit moment al een kwart  gerealiseerd.

De bouw van offshore windparken ligt al geruim tijd onder vuur omdat de kosten extreem hoog zijn, vanwege de waterdiepte en de extreme weersomstandigheden. Bovendien zijn er grote vertragingen in het aansluiten van de windparken op het Duitse vasteland netwerk.

De Duitse overheid wil het gat dat er ontstaat na de sluiting van de kerncentrales dichten met de bouw van tientallen megawindparken in de Noord- en Oostzee.