De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-262 PvdA breekt met windstop Noord-Holland

PvdA breekt met windstop Noord-Holland

Vrijdag 14 september 2012

De PvdA-fractie in provinciale staten van Noord-Holland geeft niet langer steun aan aan een algeheel verbod op de bouw van nieuwe windmolens in Noord-Holland. De fractie wil ruimte voor plannen van particulieren en gemeenten die al vergaand in ontwikkeling zijn en die ’’goed inpasbaar’’ zijn in de omgeving.
De PvdA maakte haar opstelling gisteravond bekend tijdens een inspraakavond op het provinciehuis in Haarlem.

De beurskoers van Vestas

De beurskoers van Vestas weerspiegelt de gang van zaken in de windsector. (Klik op de grafiek voor een vergroting)

Op deze massaal bezochte bijeenkomst ageerde een reeks gemeenten, particulieren en bedrijven in de energiesector tegen de aangekondigde ’windstop’. Gemeenten, waaronder Velsen, Haarlemmermeer en Amsterdam, menen dat de provincie zich schuldig maakt aan ’onbehoorlijk bestuur’ door plannen in ontwikkeling af te kappen.

PvdA-statenlid Nico Papineau Salm vroeg Gedeputeerde Staten inzage in de ingediende plannen. De PvdA-fractie wil vervolgens bekijken welke plannen wel kunnen. Coalitiepartner VVD zag in de stellingname van de PvdA ’een breuk met de coalitieafspraak’. De VVD blijft een absolute voorstander van een verbod op de bouw van nieuwe turbines op land. De kleinere collegepartijen D66 en CDA steunen die lijn.