De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-265 Openbare verkoop biomassavergister Heeten nog onzeker

Openbare verkoop biomassavergister Heeten nog onzeker

Woensdag 19 september 2012

De biomassavergister in Heeten

De Biomassa Energie Centrale Salland in Heeten, achteraanzicht. (Eigen opname zaterdag 26 mei 2012)

Het is nog onzeker of de voor vanmiddag geplande openbare verkoop van de biomassavergister in Heeten door gaat. De curator spreekt met de enige  nog overgebleven serieus geïnteresseerde partij.

Het is nu aan de Rabobank om te bepalen of de veiling doorgaat. Maar Van den Berg had dinsdag nog geen uitsluitsel gekregen van de bank. En eigenlijk weet hij nu niet wat er gaat gebeuren. “Ga er maar van uit dat de veiling wordt opgeschort, maar dat zeg ik tegelijk met terughoudendheid”, meldt hij.

Mocht de veiling doorgaan, dan is deze om vanmiddag 13:30 uur in congrescentrum De Vijverhoeve bij Zwolle. De Rabobank gaf, als grootste schuldeiser, de opdracht hiervoor.

De brochure van deze veiling kunt u hier inzien.

UPDATE:

Een consortium van bedrijven waar Green Bio Power, mestdistributie Twente in Markelo en een energiebedrijf onderdeel van zijn, wil de vergistingsinstallatie in Heeten in zijn geheel overnemen en een doorstart maken.

Dat zegt initiatiefnemer Johan Veldhuis van Green Bio Power. Green Bio Power is gelieerd aan Landmark Projecten en ontwikkelt bio-energie installaties. Veldhuis was destijds vanaf het begin als adviseur via zijn bedrijf Landmark projecten betrokken bij de totstandkoming van Biogreen Salland, zoals de mestvergistingsinstallatie toen heette.

De initiatiefnemers hebben een openingsbod ingediend bij de curator van 9 ton waarvoor ze de installatie willen overnemen. De Rabobank  heeft nog niet gereageerd op het bod. De geplande veiling van de vergister is nog niet definitief van de baan.

Volgens Johan Veldhuis staat ook de provincie positief tengenover het plan van de bedrijven voor de vergistingsinstallatie. Ook een nog niet met name genoemde bank zou de initatiefnemers steunen.