De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-269 Duurzame energie kost de Nederlandse Staat miljarden

Duurzame energie kost de Nederlandse Staat miljarden

Donderdag 20 september 2012

De Algemene Energieraad, AER,  is een adviesorgaan van de overheid. Vandaag heeft de AER in een advies aan de overheid geschreven dat de belastinginkomsten sterk onder druk staan als gevolg van het subsidiëren van duurzame energie.
De overheid loopt de komende jaren jaarlijks miljarden euro’s mis door de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.

Belastinginkomsten dalen

De belastinginkomsten voor de Nederlandse Staat gaan de komende jaren fors onderuit vanwege de miljarden subsidies die naar  duurzame energie gaan. Nederland verarmt in hoog tempo dankzij duurzame energie

De belastingopbrengsten voor fossiele brandstoffen, kolen, aardgas, benzine, bedragen op dit moment ongeveer € 35 miljard per jaar.
De Algemene Energieraad verwacht dat de belastinginkomsten uit fossiele energie over vijf jaar met naar schatting € 5 miljard per jaar lager zullen zijn.

Volgens het Centraal Planbureau, CPB, wordt Nederland wat betreft de lagere belastinginkomsten bovengemiddeld getroffen omdat de Staat aanzienlijk meer verdient aan fossiele brandstoffen dan de landen om ons heen.

De daling van de belastinginkomsten wordt voor een groot deel door de overheid zelf aangewakkerd omdat zij de verduurzaming stimuleert met zowel fiscaal beleid als met miljarden subsidies aan niet renderende energievormen met de bedoeling om het klimaat te redden terwijl niet eens bewezen is dat menselijk handelen de oorzaak is van klimaatverandering. Het zijn hoofdzakelijk computersimulaties die ons angst proberen aan te praten. Gevolgd door politici, instellingen en lieden die er persoonlijk groot financieel belang bij hebben om te verkondigen dat het ijs smelt en de ijsbeer wegkwijnt.

Klimaatverandering doet zich al honderden miljoenen jaren voor. Ooit waren er uitgestrekte bosgebieden op Groenland, nu maakt men zich zorgen als er al één duizendste millimeter ijs van de ijskap op Groenland smelt.
De verandering van het klimaat is een al honderden miljoenen jaren, zo niet miljarden jaren voorkomend verschijnsel, waar menselijk handelen geen invloed op heeft.
De thermostaat van het klimaat laat zich nu eenmaal niet door mensen beïnvloeden.
Laat de natuur gewoon z’n gang gaan.
Het besparen op de uitstoot van CO2 heeft voor de generaties die na ons leven een verwoestende uitwerking. Behalve dat het mogelijk kouder wordt als we de klimaatalarmisten mogen geloven dat tevéél CO2 het klimaat opwarmt en, hun redenatie volgend dus afkoelt als er minder CO2 in de atmosfeer zit, is CO2 het belangrijkste voedsel voor planten en bomen.
Hoe ziet de voedselvoorziening er in de toekomst uit? Met oorlogen om het schaarse voedsel dat er nog is? Omdat wij zo nodig, in opdracht van computermodellen, minder CO2 moesten uitstoten?

Nu kan de Staat twee dingen doen om een oplossing voor de lagere belastinginkomsten te vinden.

a)      De Staat verhoogt de milieu- en energiebelastingen

b)      Of de Staat stopt met de zinloze miljardenverslindende subsidies op windenergie

In het eerste geval zal de koopkracht voor alle Nederlanders de komende jaren verder dalen, dus nog minder belastinginkomsten voor de Staat.
In het tweede geval is de winst voor de Staat. Dubbele winst zelfs, want behalve dat er miljarden subsidies in de la blijven levert een niet verder dalende koopkracht  extra belastinginkomsten op.

We verwachten dan ook pittige onderhandelingen bij het formeren van een nieuw kabinet.