De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-27 Boete voor chemiebedrijf Breustedt in Apeldoorn

Boete voor chemiebedrijf Breustedt in Apeldoorn

Maandag 23 januari 2012

Het Apeldoornse bedrijf Breustedt Chemie moet een boete van 30.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Zutphen vandaag bepaald.

Het bedrijf slaat in een zoutloods chemische stoffen op die zwaarder zijn dan de vergunning toestaat. Als het bedrijf de chemicaliën daar niet weg haalt of opnieuw de fout in gaat wordt de zoutloods gesloten. Het bedrijf ging al vaker de fout in met de opslag van zware chemicaliën en werd daarvoor al meerdere keren beboet en door de rechtbank in Zutphen gestraft.

De directrice van het bedrijf kreeg een boete van 5000 euro. De rechtbank verwijt haar dat ze leiding geeft aan een bedrijf dat de milieuwet overtrad.

De rechtbank was niet misselijk in het oordeel:

De rechtbank oordeelt dat het bedrijf een hardnekkige recidivist is, waarbij het zich kennelijk (te) weinig gelegen laat liggen aan het naleven van de milieuvergunningvoorschriften.

De uitspraak tegen Breustedt staat hier

De uitspraak tegen de directrice van Breustedt staat hier

Gezien de vele milieudelicten en een tiental veroordelingen door de rechtbank in de afgelopen 5 jaar is het duidelijk dat de gemeente Apeldoorn dit bedrijf niet opnieuw naar een andere plaats in Apeldoorn (Ecofactorij) moet laten verhuizen.

Kennelijk probeert Breustedt de gemeente Apeldoorn te paaien met de belofte, twee weken geleden in de rechtszaak gedaan, dat het bedrijf beterschap belooft.
Breustedt wil naar de Ecofactorij verhuizen waar een nieuwe loods zal worden gebouwd die aan alle veiligheidseisen zal voldoen.

Dat is niet genoeg, want als het management niet meewerkt kan een loods nog zo veilig zijn, als je het in de afgelopen 5 jaar presteert om meer dan 10 keer voor de rechter te staan vanwege overtreding van de milieuwetten, dan staat het vrijwel vast dat we ons niet hoeven af te vragen óf Breustedt weer een keer voor de rechter verschijnt, maar wanneer.