De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-273 Gemeente Apeldoorn: geen bezwaar tegen boren naar schaliegas

Gemeente Apeldoorn: geen bezwaar tegen boren naar schaliegas

Zondag 23 september 2012

Met instemming heeft de redactie van Fibonot.nl kennis genomen van het feit dat de gemeenteraad van Apeldoorn op donderdag 20 september in meerderheid heeft besloten geen bezwaar te hebben tegen het boren naar schaliegas. Slechts een paar lokale splinterpartijen waren vóór een verbod op het boren.

Er zijn dus ook nog verstandige politici die niet ja knikkend achter een meute doemdenkers aanlopen die maar blijven zeuren over brandend water en chemicaliën, zonder dat ze beseffen dat ze in de film Gasland voor de gek zijn gehouden.

Het methaan dat tijdens de filmopnames uit de kraan komt, kwam er 60 jaar geleden ook al uit, volgens een omaatje van 84 jaar bij de buren van de brandende kraan. Ze hadden haar ook geld beloofd als ze haar brandende kraan wilde laten filmen….
De schaliegasboringen vinden in die streek pas sinds vijf jaar plaats….

Methaan borrelt al eeuwen in die streek omhoog, vermengt zich ondergronds met waterbronnen die gebruikt worden voor het drinkwater in de huizen.

Verder valt het op dat actiegroepen,  met  Milieudefensie voorop, maar blijven drammen over de chemicaliën die bij het fracken worden gebruikt.

Zijn die chemicaliën wel zo giftig als beweerd wordt?
Zijn die chemicaliën wel zo slecht voor het milieu als beweerd wordt?

Waarom is de Nederlandse milieubeweging zo hypocriet?

Waarom schreeuwen Milieudefensie en de burgemeester van Ermelo geen moord en brand om de milieu-catastrofe die in China plaatsvindt en veroorzaakt wordt door de productie van het metaal neodymium dat in Nederlandse windmolens als magneten in de generatoren wordt gebruikt?
Miljoenen inwoners in de betreffende streek in China drinken zwaar verontreinigd drinkwater. De chemicaliën, en dat zijn pas ècht zwaar giftige chemicaliën, lekken uit één van de grootste gifmeren ter wereld, het gifmeer van Baotao. Met dank aan Milieudefensie.

Waarom schreeuwt de milieubeweging moord en brand om de paar chemicaliën die bij het fracken gebruikt worden en die we dagelijks tot ons nemen, door het riool wegspoelen en op onze huid smeren? Wereldwijd in zulke grote hoeveelheden die bij het fracken nooit gebruikt worden.
Zie ons artikel hierna over de chemicaliën die bij het fracken worden gebruikt.

Omdat de milieubeweging met de burgemeester van Ermelo voorop, bang is dat wanneer schaliegas op grote schaal gaat worden toegepast de noodzaak tot het bouwen van windmolens volledig vervalt.
En daarmee de honderden miljoenen subsidies die de milieubeweging uit onze zakken rooft.