De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-275 Rabobank accepteert bod op biogasinstallatie Heeten niet

Rabobank accepteert bod op biogasinstallatie Heeten niet

Maandag 24 september 2012

De Rabobank legt het bod van het bedrijf VP Minovia op de biogasinstallatie in Heeten naast zich neer. Volgens een woordvoerder van de bank is er een beter alternatief.
Verdere mededelingen worden er niet gedaan door Rabobank, er wordt verwezen naar de curator van de failliete mestvergister.

VP Minovia bood vorige week woensdag tijdens een openbare veiling 590.000 euro om de in maart verklaarde mestvergister aan de Weseperweg over te nemen. De bank had enkele dagen bedenktijd en heeft maandag besloten dit bod niet te accepteren.

VP Minovia is een joint venture tussen de bedrijven VP Systems (Limburg) en Renovia BVBA (België). Het bedrijf op korte termijn meerdere mestverwerkingsinstallaties door het land hebben, maar de installatie in Heeten gaat voorlopig dus aan de neus voorbij.

Rabobank is met een vordering van 7,6 miljoen euro de grootste schuldeiser in het faillissement van de installatie en het was dan ook de bank die opdracht gaf tot de veiling. Voorafgaand aan de openbare verkoop hadden zich al meerdere overnamekandidaten gemeld.