De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-277 De soap rond biomassavergister Heeten houdt aan

De soap rond biomassavergister Heeten houdt aan

Donderdag 27 september 2012

Wie denkt dat het faillissement van de biomassavergister in Heeten op een beschaafde manier wordt afgehandeld komt bedrogen uit.
Er is nu een vreemde situatie ontstaan.
Volgens de curator die het faillissement van de vergister in Heeten afhandelt, is de installatie in opdracht van de Rabobank verkocht voor een bedrag van € 950.000. Hij kan of wil niet zeggen wie de koper is.

Andere partijen die de afgelopen weken met de curator en de Rabobank hebben onderhandeld over een overname van de installatie zijn met opperste verbazing achtergebleven. Ook zij weten niet wie nu de uiteindelijke koper is. Ze zijn niet te spreken over de manier waarop de zaak is afgehandeld.

Jozef Deeterink van Mestdistributie Twente spreekt van een vreemde en onduidelijke situatie. Deeterink was samen met Green Bio Power en een energiebedrijf ook in de running om de installaties van de biomassavergister over te nemen.

Woordvoerder Soete van het Belgische bedrijf Adcofin, die het woord voert namens VP Minovia, stelt dat zijn bedrijf  geen kans heeft gehad in de procedure. In de aanloop naar de veiling toe gaf de Rabobank te kennen niet verder te willen praten met VP Minovia. Toen duidelijk werd dat er een veiling zou komen, besloot het bedrijf daar zijn slag te slaan. VP Minovia bracht het hoogste bod uit ( € 590.000 ), maar kreeg afgelopen maandag van de Rabobank te horen dat het bod niet werd aanvaard. Soete stelt dat VP Minovia vorige week vrijdag nog heeft geboden op de inventaris van het complex. “Wij hebben nu contact gezocht met de Rabobank over de procedure en gevraagd of we weer aan tafel kunnen komen. Tot nu toe zonder resultaat.” Soete spreekt van een bizarre situatie en wil verder alle opties open houden.

Volgens de curator zal binnen een aantal weken duidelijk worden wie de nieuwe eigenaar is. “De nieuwe eigenaar wil eerst contact leggen met de boeren die mest leveren.” Verder geeft de curator aan niet uit te sluiten dat er nog procedures zullen komen naar aanleiding van de gang van zaken. Bij de vereniging van varkenshouders die tot nu toe mest hebben geleverd aan de installatie is ook nog niet bekend wie de koper is.

De soap rond deze biomassavergister is dus nog niet ten einde.
Wordt vervolgd.