De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-281 Beslissing vergistingsinstallatie Swifterbant uitgesteld

Beslissing vergistingsinstallatie Swifterbant uitgesteld

Dinsdag 2 oktober 2012

De gemeenteraad van Dronten heeft de besluitvorming over de eventuele vestiging van een vergistingsinstallatie in Swifterbant voorlopig uitgesteld. Ondernemer Jan Kees Vogelaar wil daar een biomassacentrale beginnen, maar de politiek heeft nog teveel vragen. Daar moet eerst een antwoord op komen, voor men het plan verder in behandeling neemt.

De vergistingsinstallatie, waar gras zal worden vergist, komt te liggen aan de Beverweg. Feitelijk kan het daar niet, het bestemmingsplan staat het niet toe. Maar dat kan worden gewijzigd.

De gemeenteraad praatte donderdag over het voorstel, dat nog maar als principeverzoek naar de politiek is gekomen. Wethouder Engelvaart probeerde de gemeenteraad nog mee te krijgen. ‘De raad is al een stap verder in haar oordeel. Dit voorstel gaat over een onderzoek, naar een antwoord op al die vragen die u hebt. Uitstel daarvan betekent voor de ondernemer heel veel. ’
Engelvaart vond, vreemd genoeg, alleen oppositiepartij PvdA aan zijn zijde. De gemeenteraad besloot tot uitstel: eerst moeten er antwoorden komen op verschillende vragen, en mogelijk dat een excursie naar een vergelijkbaar bedrijf daar ook een bijdrage aan kan leveren.

De vergistingsinstallatie valt onder een zwaardere categorie dan volgens het huidige bestemmingsplan op het bedrijventerrein aan de Beverweg is toegestaan. Bovendien is de afstand tot de bebouwde kom gering, en vreest de politiek veel overlast van (vracht)verkeer.