De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-289 Plan Waste4Energy voor bouw biocampus in Weert

Plan Waste4Energy voor bouw biocampus in Weert

Donderdag 11 oktober 2012

Het maken van plannen kan directeur John van Nikkelen van Waste4Energy niet ontzegd worden. Deze website heeft tot in detail zijn avonturen met een beoogde doorstart van het in de Eemshaven gevestigde BioValue, vermeld. Helaas blijkt deze zakenman niet al te succesvol in zijn pogingen.
Nu gaat hij het dan in Weert proberen. Daar, op het voormalig terrein van cfk-producent Honeywell aan de Kempenweg wil van Nikkelen een biocampus met een bio-energiecentrale en een laboratorium bouwen.

Van Nikkelen denkt in het groot. In Weert moet jaarlijks tussen de 50 en 60 miljoen kuub biogas geproduceerd gaan worden.

Het bedrijf denkt met de 8 miljoen ton mest die jaarlijks in de Peelregio wordt geproduceerd voldoende biogas te kunnen maken.

Op dit moment zijn onderhandelingen over de verkoop gaande tussen eigenaar Mourik van het 10 hectare grote terrein en initiatiefnemer  John van Nikkelen van Waste4Energy.

Hij hoopt dit jaar de vergunningen geregeld te krijgen om vervolgens begin volgend jaar te gaan bouwen.

De redactie van Fibronot.nl heeft de afgelopen twee jaar de avonturen van John van Nikkelen gevolgd en we zijn tot de conclusie gekomen dat er volop plannen zijn maar de financiën vaak ontbreken.