De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-291 Aarde warmt niet meer op; computermodellen naar de prullenbak

Aarde warmt niet meer op; computermodellen naar de prullenbak

Onthutsende cijfers schokken wetenschappelijke wereld

Zondag 14 oktober 2012

De aarde blijkt sinds begin 1997 niet meer warmer te zijn geworden. Daarmee is de periode van opwarming van de aarde net zolang als de periode dat de aarde wel opwarmde: zestien jaar. Van 1980 tot 1996 werd de aarde warmer, daarna niet meer.
Overigens is in de periode voor 1980 de aarde gedurende veertig jaar niet warmer geworden.

Dat blijkt uit gegevens die onlangs op internet zijn gezet, maar waar door wetenschappers niet al te veel ruchtbaarheid aan gegeven is, mogelijk om gezichtsverlies te voorkomen. Geleerden die eerst hun mond vol hadden over de opwarming van de aarde die veroorzaakt zou zijn door menselijk handelen, bagatelliseren de huidige toestand door te roepen dat ze het er niet over eens of er nu een definitief einde is gekomen aan de opwarming van de aarde.  Maar daar gaat het helemaal niet om. Het interesseert niemand of ze het er nu over eens zijn of niet. Het gaat er om dat deze geleerden de afgelopen jaren geen moment voorbij lieten gaan om de mensheid te waarschuwen dat door hun invloed en de CO2 uitstoot de temperatuur op aarde onaanvaardbaar aan het stijgen was. Hun hele doemdenken was slechts gebaseerd op onbetrouwbare computermodellen die vol met fouten zaten. Die fouten waren door honderden wetenschappers aangetoond en ook de blogsfeer met onder andere de websites Climategate.nl , WUWT , Climate Audit en  Joanne Nova lieten zich niet onbetuigd, maar de klimaat alarmisten waren horende doof en ziende blind voor de kritiek.
Dat maakt de blamage voor hen des te groter.

De globale temperatuurverandering gedurende de afgelopen 16 jaar

De globale temperatuurverandering gedurende de afgelopen 16 jaar (Klik om te vergroten)

Prof. Phil Jones van de Climatic Research Unit (CRU) in East Anglia (GB), is één van die klimaat alarmistische geleerden. Hij werd enkele jaren geleden bekend als de geleerde die sjoemelde met (klimaat) wetenschappelijke data om de uitkomst van zijn onderzoek een voor hem gunstiger resultaat te geven. Geen middel liet hij daartoe onbetuigd. Vooral de e-mails met gelijkgestemden bevatten zoveel informatie dat het voor de critici duidelijk was dat Jones aan het rommelen was.
Phil Jones nu, vindt dat een periode van 15 of 16 jaar veel te kort is om conclusies te trekken.
Natuurlijk, in zijn ogen is het nu vastgestelde feit dat de temperatuur al 16 jaar niet meer stijgt, een regelrechte blamage voor zijn onderzoek.
Hij wordt internationaal vanaf het moment dat het climategate schandaal was geboren, constant met argusogen gevolgd door kritische wetenschappers om te voorkomen dat hij weer een ‘foutje’ maakt.

Eén van die kritische wetenschappers is Prof. Judith Curry, hoofd van de wetenschappelijke afdeling van de prestigieuze Georgia Tech University in de VS.
Zij  zegt dat de computermodellen die gebruikt zijn om de opwarming van de aarde te voorspellen overduidelijk ‘zeer gebrekkig’ waren.

Wat gaan we nu zien?

Een weerman als Gerrit Hiemstra, een verstokt vertolker van het idee dat de aarde desastreus opwarmt en geen moment voorbij laat gaan om zijn klimaatalarmistische propaganda over ons uit te strooien, zal ongetwijfeld tijdens zijn weerpraatje gaan roepen dat er meer onderzoek nodig is.

Natuurlijk zal hij dat roepen, de geldstroom om deze onzin te verkondigen moet immers doorgaan?

De redactie van Fibronot.nl vindt dat de financiering van groepen onderzoekers die ons constant aan het hoofd zeuren dat de aarde onaanvaardbaar aan het opwarmen is, waaronder het Nederlandse KNMI, onder de loep moet worden genomen.
Wie zulk wetenschappelijk broddelwerk levert is het niet waard om door duur belastinggeld gefinancierd te worden.