De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-295 Nieuwe eigenaar voor biogasinstallatie in Heeten

Nieuwe eigenaar voor biogasinstallatie in Heeten

Vrijdag 19 oktober 2012

Kalfsvleesbedrijf BKC uit Olst is de nieuwe eigenaar van de biogasinstallatie aan de Weseperweg bij Heeten. Dat bevestigt algemeen directeur Maikel Speijers van BKC.

De biomassavergister in Heeten

De biomassavergister in Heeten. (Eigen opname fibronot.nl zaterdag 26 mei 2012)

BKC heeft de installatie voor € 950.000 gekocht uit het faillissement van BMEC Salland, zo bevestigt Speijers. Hij wil nog niet veel kwijt over de plannen van zijn bedrijf met de vergister. Wel zegt hij met meerdere partijen samen te willen werken. Ook de varkenshouders die altijd betrokken zijn geweest bij de vergister hoeven zich wat dat betreft geen zorgen te maken, stelt Speijers.

Met de koop door BKC lijkt er een eind gekomen aan een chaotisch verkoopproces. Op 19 september werd de vergister in het openbaar geveild. Winnaar van de veiling was VP Minovia met een bod van € 590.000. Het bod werd echter niet gegund door de Rabobank, de grootste schuldeiser in het faillissement van BMEC Salland. Er was naast BKC en VP Minovia in ieder geval nog één andere partij die de vergister over wilde nemen: het bedrijf Green Bio Power dat samenwerkte met Mestdistributie Twente en een Duits energiebedrijf.

VP Minovia legt zich neer bij de verkoop aan een concurrerende partij, meldt woordvoerder Jürgen Soete. Johan Veldhuis van Green Bio Power wil nog geen reactie geven. Hij noemt de handelswijze van de verkopende partijen, curator en Rabobank, “onnavolgbaar”. Hij stelt nog in gesprek te zijn met deze partijen.

Voorzitter Theo Duteweerd van de vereniging van varkenshouders die mest leverden aan de vergister is verrast over de koper. “Ik ken het bedrijf niet. Ik wil op korte termijn wel eens met ze praten.” Hij noemt het hoopgevend dat BKC alle opties open houdt.

BKC International slacht, verwerkt en verkoopt kalfsvlees. Het bedrijf heeft in het Duitse Legden een eigen slachterij en verwerkt wekelijks bijna 1000 kalveren tot hoogwaardige eindproducten voor de foodservice en retail in Europa. Rosé kalfvlees is de core-business van het bedrijf.