De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-300 RWZI Raalte weer gedeeltelijk in bedrijf

RWZI Raalte weer gedeeltelijk in bedrijf

Maandag 22 oktober 2012

De rioolwaterzuivering (RWZI) van Raalte is maandagochtend, na de gasexplosie op zondagmorgen, weer gedeeltelijk in bedrijf gesteld. Dit was mogelijk nadat de elektriciteitsvoorziening was hersteld en een aantal belangrijke onderdelen waren vervangen. Dat meldt waterschap Groot Salland.

“Dit betekent niet dat de situatie geheel onder controle is. In een nabezinktank van de installatie bevinden zich puinresten die hier na de explosie in terecht zijn gekomen. Op dit moment is nog niet duidelijk of om deze reden de tank langdurig buiten bedrijf blijft. Wanneer dit noodzakelijk blijkt zoekt het waterschap naar een oplossing om het zuiveringsproces in gang te houden”, aldus het waterschap.

Het waterschap heeft het kwaliteitszorgbedrijf KIWA opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de gasexplosie. Dit onderzoek kan pas plaatsvinden wanneer het terrein is opgeruimd. Daarom laten de resultaten nog enige tijd op zich wachten.

Vlak na de explosie was er op de rioolwaterzuivering en directe omgeving sprake van een penetrante stank die veroorzaakt werd door ontsnappend biogas. Dit verschijnsel is inmiddels weer genormaliseerd, aldus het waterschap.

Zie ook: Opgehoopt biogas oorzaak explosie silo waterzuivering Raalte?

De RWZI in Raalte in betere tijden

De RWZI in Raalte in betere tijden