De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-315 Tennet krijgt in Duitsland rechtszaak aan de broek

Tennet krijgt in Duitsland rechtszaak aan de broek

Donderdag 1 november 2012

Een samenwerkingsverband van enkele Duitse steden, Trianel genaamd, spant een rechtszaak tegen TenneT aan omdat hun beoogde offshore windpark Borkum West 2 al bijna een jaar vertraging heeft opgelopen vanwege het feit dat TenneT er maar niet in slaagt de contractuele verplichtingen omtrent de aansluiting van het windpark op het Duitse net na te komen. Deze aansluiting moet lopen via een andere offshore windpark, DolWin 1. Ook bij dit windpark loopt TenneT inmiddels bijna een jaar achter met de aansluitingen.

Trianel lijdt volgens opgave van het bedrijf een verlies van vele tientallen miljoenen Euro en wil dat TenneT dat nu gaat betalen.

Nog meer TenneT

De Duitse minister van Economische Zaken van de deelstaat Niedersachsen, Jörg Bode, heeft in een interview met de Duitse krant Neuen Osnabrücker Zeitung gezegd dat de nieuwe Nederlandse regering vanwege de crisis in de ontwikkeling van de Duitse offshore windparken het kapitaal van Tennet met € 4 miljard moet versterken om verdere vertraging in de bouw van aansluitingen van offshore windparken in Duitsland te voorkomen.

Waarom moet de Nederlandse belastingbetaler bloeden voor het mislukken van de Energiewende in Duitsland?