De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-33 Einde belastingvoordeel bij aanschaf nieuwe wkk

Einde belastingvoordeel bij aanschaf nieuwe wkk

Dinsdag 31 januari 2012

Het fiscale voordeel op de aanschaf van een nieuwe wkk komt grotendeels te vervallen. Agentschap NL heeft de wkk enkele weken geleden van de lijst voor Energie Investeringsaftrek (EIA) gehaald. De reden is dat het systeem niet meer als vernieuwend wordt beschouwd, maar als een standaard maatregel in de glastuinbouw.

De EIA is een regeling waarbij 41,5% van de investeringskosten van een energiebesparende techniek mag worden afgetrokken van de fiscale winst van een onderneming. In de praktijk betekent het afschaffen van de EIA dat het voor nieuwe glastuinbouwbedrijven vrijwel onmogelijk wordt om een wkk te plaatsen, aldus Rob van de Valk, energiespecialist bij LTO Glaskracht.

Vervangen

Het vervangen van een bestaande wkk door een nieuwe kan wel in aanmerking komen voor de fiscale voordeelregel. De voorwaarden daarvoor zijn volgens LTO Glaskracht echter nog niet duidelijk. Een van de voorwaarden is dat een teler moet kunnen aantonen dat er een rendementsverbetering wordt gerealiseerd. Glastkracht werkt met Energy Matters in overleg met Agentschap NL over hoe deze regels te interpreteren.