De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-341 Windindustrie is de meest corrupte en corrumperende industrie ter wereld

Windindustrie is de meest corrupte en corrumperende industrie ter wereld

Dinsdag 20 november 2012

Een gepensioneerde rechter van het Deense Hooggerechtshof,  Peter Rørdam, doet in de Kopenhagen Post een boekje open over de windindustrie. Hij zegt letterlijk dat de windindustrie de meest corrupte en corrumperende industrie ter wereld is.
Hij zegt ook dat de windindustrie zo corrupt is vanwege de leugens die ze vertellen, de feestjes met politici en toezichthouders op kosten van de belastingbetaler en dat wanneer ze die leugens niet zouden vertellen en ze geen feestjes met politici hadden ze helemaal niet zouden bestaan.
Politici, zegt Rørdam, zijn geobsedeerd door wind.

Uiteraard slaat zijn verhaal op de situatie in Denemarken.
Kenners zeggen echter dat wat zich in Denemarken afspeelt zich ook in Engeland, de VS, Canada en Australië openbaart.

Het zou ons niet verbazen als ook in Nederland deze corruptie plaats vindt….halve waarheden vertellen kan de sector in ieder geval als de beste. Ook zaken die u beslist niet mag weten worden angstvallig verzwegen, zoals het grote aantal dodelijke slachtoffers dat bij de productie van de neodymium magneten in China valt om nog maar niet te spreken over de enorme milieuvervuiling die de fabricage van deze magneten tot gevolg heeft.
En wat te denken van het feit dat inmiddels wetenschappelijk is aangetoond dat grote windparken invloed hebben op het lokale weer. Bij de bouw van mega grote offshore windparken wordt zelfs aangenomen, na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, dat het klimaat op mondiale schaal beïnvloed gaat worden.

Het massaal plaatsen van grote windmolenparken kan wel eens een grotere invloed op het klimaat hebben dan we juist van plan waren te bestrijden door over te schakelen van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.

De voorstanders van de bouw van windmolenparken grijpen de volgens hen genoemde klimaatverandering door het gebruik van fossiele brandstoffen aan om windmolens te plaatsen.
Het is opvallend dat de door windmolenparken veroorzaakte klimaatverandering, aantoonbaar bij het Horns Rev I windpark bij Denemarken, nooit door hen wordt genoemd.

Hier staat het Deense artikel:

http://cphpost.dk/commentary/opinion/opinion-myth-denmark-corruption-free-country

Hoe zit dat nu in Nederland?

Het lijkt haast onvermijdelijk dat naast de biomassasector ook de Nederlandse windindustrie doorgelicht moet worden.

In feite zijn we al begonnen met het doorspitten van de jaarcijfers van NUON en ENECO op zoek naar de miljoenen die ze elk jaar ontvangen van de Nederlandse belastingbetalers in de vorm van subsidie.
In België is namelijk gebleken dat vooral bij de offshore windparken de windenergiebedrijven miljoenen aan subsidies opstrijken. De Belgische minister van Milieu zegt daar over: ”Subsidies mogen geen privé winsten worden.” De minister gaat die geldstromen opnieuw bekijken.

Als we zien dat een bedrijf als Typhoon Capital met een managementteam dat vrijwel geheel uit ex Econcern managers bestaat, een subsidieworst van ruim € 4.5 MILJARD wordt voorgehouden als ze in staat zijn om uiterlijk in augustus 2013 met de bouw van beide Gemini windparken te beginnen, dan neigt men te denken dat ook de Nederlandse windindustrie en de Nederlandse politiek niet helemaal schoon zijn.
Als we zien dat de minister aan Typhoon een bankgarantie vraagt en het bedrijf doet dat niet met de opmerking dat ze al genoeg goede wil hebben getoond, dan is hier iets aan de hand.

Als we zien dat een manager van Raedthuys, een windmolenbouwer/exploitant/energiebedrijf/financier/subsidieplukker uit het oosten van het land hevig teleurgesteld is dat de bouw van een ‘windpark’ van 4 (!) windmolens aan de rand van het Nationaal Park de Weerribben, niet doorgaat, dan hebben we daar zo onze gedachten over. Hij merkte terecht op dat er kennelijk in Nederland geen draagvlak meer is voor windparken.

Als ik zie hoe heftig de reactie is van de windlobby onder leiding van de NWEA op kritische vragen van serieuze Nederlanders, dan denken we, hier klopt iets niet.
Men reageert in alle gevallen zo ongemeen heftig en op de lange teentjes getrapt, zelfs bij de meest eenvoudige vragen, dat deze houding sowieso al een onderzoek rechtvaardigt.

Kortom, de redactie van Fibronot heeft er een onderzoeksobject bij, dat net zo gedegen uitgevoerd gaat worden als we gedaan hebben bij de BioShape affaire in Tanzania. Alleen zullen we bij het doorlichten van de Nederlandse windsector minder lang wachten met publiceren van de resultaten dan we bij BioShape hebben gedaan.
We werken nu ‘om de hoek’ en hoeven er niet voor naar Tanzania.

Zodra we menen zaken te hebben aangetroffen die naar onze mening niet door de beugel kunnen dan zullen we die direct publiceren.

Oproep

Maar, evenals we bij BioShape hebben gezien, zonder hulp van klokkenluiders lukt het maar half. Informanten waren maar wat blij schoon schip te kunnen maken en de vuile was van BioShape naar buiten te kunnen brengen.

Vandaar dat we bij deze een oproep doen aan ex medewerkers in de windindustrie. Wilt u wat kwijt uit deze sector dat het daglicht niet kan verdragen, schroom dan niet via de contact pagina contact met de redactie van Fibronot.nl op te nemen.

Vanzelfsprekend zullen we uw gegevens nooit bekend maken en na het gebruik van de informatie vernietigen.