De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-344 Nieuwe consumentenbond zet tanden in energietarieven Bonaire

Nieuwe consumentenbond zet tanden in energietarieven Bonaire

Vrijdag 23 november 2012

Op Bonaire is deze maand de consumentenbond Unkobon opgericht en de organisatie heeft direct haar visitekaartje afgegeven: juridische stappen tegen de stijgende prijs voor energie (en water) die op het eiland worden gerekend door het leveringsbedrijf WEB.
Unkobon vecht de prijsverhoging die WEB met terugwerkende kracht zou doorvoeren juridisch aan.

WEB moet de leveringstarieven flink opschroeven. Tot voor kort heeft het structureel te weinig betaald aan energieproducent Ecopower Bonaire (een dochterbedrijf van het failliete Econcern uit Utrecht). WEB moet nu zo’n $ 12 miljoen terugbetalen aan Ecopower.

Verder moet WEB een hogere prijs gaan betalen voor de energie die Ecopower met windmolens en dieselgeneratoren op Bonaire produceert. Dit vertaalt zich in een hoger tarief voor eindverbruikers.
Unkobon stelt vast dat WEB in november heeft bepaald om “met terugwerkende kracht” hogere tarieven te rekenen voor september en oktober. Dit vindt Unkobon “maatschappelijk onbetamelijk”. Een jurist wordt ingeschakeld om de tariefswijziging aan te vechten.

In Den Haag werd eerder al aangekondigd dat er geld vrijgemaakt wordt op de prijsexplosie voor energie op Bonaire te dempen.

Zie ook: Nederlandse ministeries betalen energie ellende Bonaire

en

Stroom op Bonaire wordt de helft duurder