De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-352 Provincie Noord-Holland zet verbod op bouw nieuwe windmolens door

Provincie Noord-Holland zet verbod op bouw nieuwe windmolens door

Maandag 3 december 2012

De provincie Noord-Holland zet het verbod door op de bouw van nieuwe windmolens. Gedeputeerde Staten houden vast aan het verbod ondanks het grote aantal bezwaren tegen deze keuze en de kans op flinke schadeclaims van gemeenten en bedrijven.
GS baseren zich op de afspraken die de coalitie van PvdA, VVD, D66 en CDA maakte bij haar aantreden in 2011.

Aanleiding voor het verbod op de bouw van nieuwe windmolens vormen de toenemende bezwaren van inwoners van Noord-Holland vanwege het lawaai en de verstoring van het landschap.

,,De provincie komt tegemoet aan een maatschappelijke ontwikkeling, waarbij onder druk van de toenemende impact van windturbines op hun omgeving, het draagvlak voor de uitbreiding van windenergie op land onder druk is komen te staan”, aldus GS in een toelichting aan Provinciale Staten.

De provincie blijft ruimte geven aan de ontwikkeling van een windmolenpark in de Wieringermeer.

Het provinciebestuur voelt zich niet aangesproken door de kritiek van partijen dat zij in de afgelopen jaren verwachtingen heeft gewekt. Verschillende organisaties kondigden eerder al claims aan tegen de provincie.

GS verwachten dat de schadeclaims beperkt zullen blijven omdat de provincie de wijziging van beleid tijdig en zorgvuldig zou hebben aangekondigd.