De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-354 Rechtszaak over windturbine Sint Maartensbrug

Rechtszaak over windturbine Sint Maartensbrug

Maandag 3 december 2012

Op vrijdag 14 december 2012 vindt een rechtszaak plaats die door omwonenden is aangespannen tegen de windmolen in Sint Maartensbrug. Het beroep van omwonenden zal worden behandeld door de Meervoudige Kamer van de Rechtbank in Alkmaar.

De uitspraak is van landelijk belang. Er wordt niet alleen door juridisch Nederland (jurisprudentie) naar uitgekeken, maar ook door talloze lotgenoten, met name door turbine-slachtoffers in de Noordkop, zoals de Oostpolder in Anna Paulowna.

De geluidsoverlast die de illegale turbine nu al 6 jaar dag en nacht veroorzaakt en de slagschaduw hinder hebben ernstige gevolgen voor de gezondheid van allen die in de buurt wonen. Chronische vermoeidheid (geregeld verstoorde nachtrust), hoofdpijn, exceem, stress etc.

De kolossale windturbine aan de Grote Sloot in Sint Maartensbrug staat daar nu al ruim zes jaar zonder vergunning, m.a.w. volkomen illegaal!

Gedeputeerde Staten heeft een besluit genomen (4-10-11) dat de molen weg moet. Gemeente Zijpe echter heeft hier bezwaar tegen gemaakt. Het beroep is door de gemeente Zijpe verloren en thans is deze gemeente in Hoger Beroep gegaan en loopt deze zaak nog.