De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-357 Economische crisis dwingt B&W Breda tot afblazen bouw biomassacentrale

Economische crisis dwingt B&W Breda tot afblazen bouw biomassacentrale

Dinsdag 4 december 2012

B&W van Breda stoppen met de plannen voor een biomassacentrale in Breda. Dat heeft de gemeente vorige week vrijdag bekendgemaakt. Bedoeling was om de biomassacentrale op het voormalige Heroterrein op de Teteringensdijk te bouwen.

De centrale waar biomassa (plantaardig en dierlijk materiaal) in elektriciteit wordt omgezet, zou in totaal € 17,5 miljoen kosten. Volgens de Bredase wethouder Selcuk Akinci is het niet verantwoord om die investering nu te doen.

Al € 3,5 miljoen geïnvesteerd
Er is al € 3,5 miljoen uitgegeven aan de voorbereidingen voor het project. Volgens Akinci is het geld niet helemaal verspild. “Er is heel wat kennis opgedaan en mocht het project ooit weer worden opgepakt in een ander vorm dan zijn de connecties al gelegd.”

Het nieuwe stadsnetwerk zou 6.000 woningen van groene warmte voorzien. Probleem is dat er te weinig nieuwe woningen worden gebouwd om de energie kwijt te kunnen. Volgens de wethouder is het beter om het project nu stop te zetten. “Het gehele project zou tenminste € 17,5 miljoen  gaan kosten. Nu zorgen we ervoor dat het verlies beperkt blijft.”