De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-371 Engelse regering geeft definitief groen licht boren schaliegas

Engelse regering geeft definitief groen licht boren schaliegas

Donderdag 13 december 2012

De Engelse regering, bij monde van minister van Energie, Edward Davey, heeft vandaag het definitieve groene licht gegeven om de boringen naar schaliegas te hervatten. Het besluit van de regering betekent dat in delen van het platteland in het zuiden, noord westen en noord oosten van Engeland volop naar schaliegas kan worden geboord.

De toestemming betekent dat eerste bedrijf dat in Engeland aan het fracken was geslagen, Cuadrilla Resources, het boren naar schaliegas in de buurt van Blackpool kan hervatten. Vorig jaar waren de boringen gestopt nadat in Lancashire wat lichte trillingen in de aarde waren gevoeld.

Cuadrilla gebruikt de modernste apparatuur die in staat is lichte aardbevingen te detecteren. Zodra er zich trillingen voordoen wordt het fracken tijdelijk gestaakt. Ook worden de modernste boormethodes toegepast met een vijf dubbele zekerheid in de bootputten om te voorkomen dat er materiaal in het oppervlakte- of drinkwater terecht komt.

Minister Davey zei dat het potentieel aanwezig is voor een zeer ‘spannende’ schaliegas industrie in het land, maar dat het niet ten koste mag gaan van de lokale gemeenschappen en het milieu.

Groot Brittannië heeft een geschatte voorraad van triljoenen kubieke meter schaliegas dat zich onder 60% van het Engelse platteland bevindt.