De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-39 Wie is prof. Dr. Fritz Vahrenholt?

Wie is prof. Dr. Fritz Vahrenholt?

Woensdag 8 februari 2012

Prof. Fritz Vahrenholt is één van de grondleggers van de moderne groene beweging in Duitsland en een sociaal democraat in hart en nieren. De keren dat hij als groene activist op de barricades stond zijn ontelbaar.
Met in het achterhoofd deze groene achtergrond wordt algemeen verwacht dat zijn boek, die kalte Sonne, een schok zonder weerga zal veroorzaken.

Zijn scepsis begon enkele jaren geleden toen hij werd gevraagd om een IPCC rapport over duurzame energie te reviewen. Hij vond honderden fouten. Toen hij die fouten aan het IPCC meldde werden alle  opmerkingen van Vahrenholt eenvoudig uit de verslagen gewist.
Vahrenholt vroeg zich verbijsterd af of dit de manier was waarop het IPCC de evaluatieverslagen over het klimaat benaderde.
Vahrenholt besloot toen om zelf in de materie te duiken. Van zijn collega Dr. Sebastian Lüning kreeg hij in het kader van zijn onderzoek een boek van Andrew Montford, The Hockey Stick Illusion.
Hij was geschokt door de slordigheid en bedrog in het boek.

Overtuigd en gesteund door uitgeverij Hoffman & Campe in Hamburg besloten Vahnenholt en Lüning een boek te schrijven. Dit boek, Die Kalte Sonne,  haalt meer dan 800 bronnen aan en geeft inzicht in de materie via meer dan 80 grafieken.
Hun onderzoek is een samenvatting van de laatste wetenschappelijke inzichten.
De conclusie is: de klimaat catastrofe wordt afgelast.

De CO2 leugen
Een gerenommeerd team van wetenschappers beweert dat de klimaat catastrofe angst zaaien is door de politiek .
Het grootste Duitse blad Bild schrijft in een artikel “Wat het IPCC van de VN u niet vertelt.”
Bild vraagt zich af “Wat als het IPCC er naast zit?” en “Kunnen we echt blind vertrouwen hebben in deze deskundigen? Zijn ze echt onafhankelijk?”
Bild schrijft verder dat de prognoses van het IPCC over de opwarming van de aarde pure angst zaaierij is.
“Ze, het IPCC, wilde nooit in debat – en nu is de dam gebroken.”

Een enorme scepsis daalt over Duitsland heen, aangewakkerd door het Duitse vlaggenschip, Der Spiegel.
Prof. Vahrenholt herhaald in een interview deze week in het blad zijn stelling dat het IPCC een groot deel van de klimaatwetenschap heeft verzonnen en dat IPCC wetenschappers overdreven veel aandacht aan de invloed van CO2 op het klimaat hebben besteed.

Het Duitse blad DIE WELT noemt de Duitse minister van Milieu “clueless”
DIE WELT focust in een artikel deze week op de energiepolitiek in Duitsland. Een heet hangijzer sinds de Duitse regering heeft besloten om uiterlijk in 2022 alle kerncentrales buiten werking te stellen.
Volgens Prof. Vahrenholt heeft Duitsland op dit moment een zonne-capaciteit van 25.000 Megawatt en een wind-capaciteit van 29.000 Megawatt. Dit zijn zeer volatiele energiebronnen en we zullen heel wat conventionele elektriciteitscentrales nodig hebben om een evenwicht in de levering van elektriciteit te hebben.

DIE WELT vraagt aan Vahrenholt een inschatting te geven van de huidige kans op stroomuitval in Duitsland.

“De scheidend voorzitter van de Federal Power Grid Agency zegt dat we op dit moment balanceren op de rand van een scheermes. Een koudegolf zoals we nu ervaren betekent Alarm Fase Rood.
De Fransen en de Tsjechen leveren op dit moment extra atoomstroom aan Duitsland maar moeten alle zeilen bijzetten om zichzelf warm te kunnen houden. Op dit moment wordt er ook elektriciteit uit een oliegestookte Oostenrijkse elektriciteitscentrale naar Beieren getransporteerd. De komende twee weken zullen cruciaal worden ook al omdat de levering van aardgas uit Rusland ruim 30 procent lager is dan normaal.
Toen de minister van Milieu, Röttgen, zei dat zonne-energie de kans op black outs vermindert liet hij zien hoe dom deze man is. De grootste vraag naar elektriciteit is ’s avonds in de winter, net op het moment dat de zonne-energie nul is.”

De klimaatprofeten
DIE WELT verwacht dat de klimaatprofeten met alle kracht zullen proberen de uitkomsten in het boek onderuit te halen, maar de bewijzen van fraude door het IPCC zijn zo onweerlegbaar dat ze hier een flinke dobber aan zullen hebben.
Uiteindelijk zullen de tientallen miljoenen lezers van Bild,  Der Spiegel, DIE WELT en Zeit bepalen of en wanneer de Duitse regering haar energiepolitiek gaat herzien.

De Duitse academische wereld laat zien hoe men de ‘AGW wetenschap’ behandelt.
Vandaag, woensdag 8 februari 2012, zou Prof. Vahrenholt een lezing houden op de Universiteit van Osnabrück. Op het laatste moment heeft de universiteit gemeend de lezing van Vahrenholt af te moeten zeggen omdat zijn boek te provocerend is. Hoe kleinzielig kun je als universiteit zijn om het openbaar debat te schuwen?
Ook de centrum linkse SPD partij, waar Vahrenholt lid van is, is oorverdovend stil. Kennelijk is de schok ook daar groot en wil men een prominent lid als Vahrenholt niet direct negatief beoordelen.

Wie meer interesse heeft in het boek Die Kalte Sonne, dat op dit moment nummer 1 staat op de milieuboekenlijst van Amazon, kan op de website van het boek terecht.

De redactie van Fibronot.nl is van mening dat dit boek opnieuw een bewijs is dat deze hele wereld van klimaatprofeten, IPCC en de CO2 angsthazerij, een wereld is van fraude, list en bedrog om over de ruggen van de nietsvermoedende burgers een berg geld te verdienen met het publiceren van onzin.