De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-5 Deel Solland Solar verkocht aan Italiaans bedrijf

Deel Solland Solar verkocht aan Italiaans bedrijf

Donderdag 5 januari 2012

Solland Solar in Heerlen heeft een deel van het bedrijf verkocht aan de Italiaanse Pufin Group in Avellino . Het gaat om het gedeelte met 70 personeelsleden waar de oorspronkelijke zonnecellen gemaakt worden. Het andere bedrijfsdeel, met het nieuwere type Subweb-cellen en 100 werknemers, blijft bij het management dat Solland enkele maanden geleden van energiebedrijf Delta kocht via een management-buy-out.

De Italianen hebben een eigen directeur benoemd zo blijkt uit een toelichting van de nieuwe CEO Henk Roelofs.

Hij zegt: “De nieuwe CEO van de h-cellen activiteiten wordt Massimo Pugliese van PUFIN. Jan Strijker de huidige Productie manager wordt de nieuwe Operations Manager.”

Roelofs: “Onze commerciële activiteiten zijn alleen nog gericht op Sunweb modules. Wij hebben de h-cellen business verkocht: productie equipment, facilities, gebouwen en mensen gaan mee. De Sunweb cellen worden ook nog geproduceerd in Heerlen en daar zijn goede afspraken over gemaakt. Back Contacting cellen, de Sunweb celtechnologie, komen ook beschikbaar bij 3e partijen en daardoor hebben we meer vrijheidsgraden.

De R&D activiteiten, de module productie in Sittard en de commerciële activiteiten (Modules) blijven bij Solland.”

Pufin en Solland Solar hebben al een hechte relatie. Solland Solar is de belangrijkste leverancier van zonnecellen aan Pufin.