De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-62 Zeer grote brand in Britse biomassacentrale

Zeer grote brand in Britse biomassacentrale

Dinsdag 28 februari 2012

Bij een grote Britse biomassacentrale, eigendom van RWE, is maandagochtend 27 februari 2012 een zeer grote brand uitgebroken.
Maandagavond kreeg de brandweer de brand, die door meer dan 120 brandweerlieden met 20 wagens wordt bestreden, enigszins onder controle, maar het nablussen gaat naar verwachting nog vele dagen duren.

Omstanders spraken van een enorme vuurbal ‘s ochtends die het gebouw omvatte, waarna er rookpluimen ontstonden. Omwonenden worden nog niet geëvacueerd.

Hulpdiensten worden gehinderd
Naar verluidt lag er 4000 ton aan houten paletten opgeslagen bij de Tilbury centrale. De fabriek ligt ten oosten van Londen in Essex. De hulpdiensten werden gehinderd bij het blussen doordat het vuur hoog in het gebouw zit zodat brandweerlieden er moeilijk bij kunnen komen.

Brandweercommandant David Johnson verklaarde dat het moeilijk blussen was. Hij benadrukte dat de brandweer in Essex erg goed is uitgerust om deze brand aan te kunnen. Hij verwacht dat de brand nog minstens een paar dagen kan nasmeulen.

Gewicht van het water
Na eerst met water te hebben geblust, was de brandweer nu overgegaan op schuim. Het gebouw zou het gewicht van al het water en de paletten niet kunnen dragen.

De centrale, die onlangs operationeel werd en een vermogen heeft van maar liefst 750 megawatt, staat op het terrein van een oude steenkolencentrale. De kolencentrale wordt in 2015 ontmanteld.

De Tilbury fabriek kan genoeg stroom leveren voor 1,5 miljoen huishoudens, maar het is niet bekend hoeveel elektriciteit er werd geleverd tijdens het ongeluk.

Een videoverslag van de brand schakelt door naar SKYNews