De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-94 Fibronot neemt website Bezorgdeburgers.nl over

Fibronot neemt website Bezorgdeburgers.nl over

Zaterdag 31 maart 2012

De redactie van Fibronot.nl heeft per direct de website Bezorgdeburgers.nl in Apeldoorn overgenomen.
De redacties van beide websites werkten al sinds 2008  samen om acties te coördineren tegen de komst van kippenmestverbrander Fibroned op de Ecofactorij in Apeldoorn.
Vanwege tijdgebrek kon de redactie van Bezorgdeburgers.nl de website niet meer alle aandacht geven die het onderwerp verdiende. Om te voorkomen dat alle expertise die Bezorgdeburgers.nl  in de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd niet verloren te laten gaan hebben de redacties van Fibronot.nl en Bezorgdeburgers.nl in onderling overleg besloten zowel het technisch- als het administratief beheer door Fibronot.nl te laten verzorgen.

Bezorgde Burgers
De website Bezorgdeburgers.nl  werd in 2003 opgericht nadat Fibroned pogingen had ondernomen om in Apeldoorn een kippenmestverbrander te bouwen. Bij hun actie tegen Fibroned werden zij gedreven door hun bezorgdheid over de gevolgen van Fibroned voor onze gezondheid en de natuur. Bezorgdeburgers.nl was voortdurend op zoek naar de waarheid. Was Fibroned wel zo schadelijk als milieudeskundigen beweerden of viel het allemaal wel mee? Bezorgdeburgers.nl wilde de onderste steen boven halen en nam alleen genoegen met feiten.
Bezorgdeburgers.nl wordt voortdurend gestimuleerd en gesteund door Drs. Ing. Johan Vollenbroek, milieudeskundige uit Nijmegen en door Prof. Dr. Lucas Reijnders, hoogleraar milieukunde aan de Universiteit van Amsterdam. Verder krijgt Bezorgdeburgers.nl achter de schermen advies van andere milieudeskundigen en zijn tal van juristen en advocaten voor hen werkzaam.
Fibronot
De website www.fibronot.nl is op 10 februari 2009 in gebruik genomen om de inwoners van Apeldoorn en omstreken op de hoogte te houden van de chemische aspecten die bij de verbranding van kippenmest vrijkomen en van de gevaren voor de volksgezondheid die de uitstoot van al dat gif tot gevolg heeft.
In de loop van 2008 werd er in het onderzoek naar Fibroned steeds meer over een reeks van faillissementen rondom de directie van Fibroned bekend, waardoor het onderzoek zich verder uitbreidde naar de andere bedrijven waar de directie van Fibroned rechtstreeks bij betrokken is.

De website www.bezorgdeburgers.nl blijft gewoon via het normale adres bereikbaar. Er staan geen grote veranderingen in het uiterlijk van de website op til, hooguit zullen er hier en daar wat kleine technische aanpassingen plaatsvinden en wordt de rubriek Laatste Nieuws geupdate.