De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-132 VVD en GroenLinks Maastricht dienen motie in voor duurzame energiecentrale

VVD en GroenLinks Maastricht dienen motie in voor duurzame energiecentrale

Woensdag 23 mei 2012

De fracties van de VVD en GroenLinks in Maastricht willen dat de gemeente alles uit de kast haalt om de Duurzame Energiecentrale alsnog te realiseren. De partijen dienen daartoe volgende week een motie in. De realisatie van de energiecentrale lijkt van de baan door de annulering van de bouw van vier windturbines.

Breder plan

Omdat het raadsvoorstel voor de plaatsing van de windmolens van tafel is gehaald, lijkt ook de realisatie van de gehele Duurzame Energiecentrale Maastricht van de baan. De windturbines maakten namelijk deel uit van een breder plan, met naast de 178 meter hoge windmolens ook een biomassacentrale en een project op het gebied van zonne-energie.

Significante bijdrage

Uitvoerende partij Imtech trok zich terug vanwege een zogeheten anterieure overeenkomst, waarin zou worden opgenomen wie in het geval van hoge schadeclaims zou opdraaien voor de kosten.
Maastricht heeft als doel om in 2020 een vijfde van de benodigde energie duurzaam op te wekken. Tien jaar later moet de stad zelfs klimaatneutraal zijn. De VVD en GroenLinks vinden dan ook dat de oorspronkelijke plannen doorgang moeten vinden. De partijen dienen de motie in omdat ze vinden dat de energiecentrale een significante bijdrage kan leveren aan het behalen van deze doelstellingen.