De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2012-134 BMEC moet dwangsom alsnog betalen

BMEC moet dwaDe biomassa vergister in heetenngsom alsnog betalen

Woensdag 23 mei 2012

Een dwangsom van 30.000 euro, die moet Biomassa Energie Centrale Salland BV (kortweg BMEC) alsnog betalen aan de provincie Overijssel.

BMEC staat beter bekend als de biogasinstallatie aan de Weseperweg in Heeten die op 6 maart van dit jaar failliet werd verklaard.

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel hebben in april 2011 een last onder dwangsom opgelegd aan BMEC Salland waarin gelast werd om de opslag van ‘niet-geurende co-substraten’ zoals mais- en graanresten af te dekken. Geconstateerd werd dat deze last onder dwangsom drie maal is overtreden. Daardoor was BMEC Salland volgens GS een dwangsom van in totaal € 30.000 verschuldigd. “Dit bedrag is met een beschikking van 6 januari 2012 ingevorderd”, zo staat in de besluitenlijst van de provinciale bestuurders.

Tegen het innen van deze dwangsom maakte BMEC bezwaar, maar Gedeputeerde Staten verklaarde deze protesten voor een deel niet-ontvankelijk en voor de rest ongegrond.

De installatie verkeerde al langer in zwaar weer door slechte financiële resultaten, dwangsommen doordat niet aan de regels werd voldaan en omwonenden die de overlast zat waren.