De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-002 Lokaal energiebedrijf Apeldoorn legt levering gedwongen stil

Lokaal energiebedrijf Apeldoorn legt levering gedwongen stil

Donderdag 3 januari 2013

Het lokale Apeldoornse energiebedrijf deA heeft de energielevering stil moeten leggen. De oorzaak is dat Trianel Energie, de energiepartner van deA, faillissement heeft moeten aanvragen. DeA vierde op 12 december 2012  nog feestelijk de start van de energielevering aan haar eerste 50 klanten. Trianel is volgens deA weer de dupe van een derde energiebedrijf, dat een ‘forse betalingsachterstand’ zou hebben bij Trianel Energie. Volgens Michael Boddeke van deA was de daadwerkelijke levering van energie voor haar inmiddels 56 klanten nog niet begonnen.

Logo deAIn overleg met Trianel zijn alle contracten per direct geannuleerd, waardoor de klanten van deA vooralsnog bij hun huidige energiemaatschappij blijven.

Bestuur en directie van deA beraden zich momenteel op de ontstane situatie. De bedoeling is om de energielevering van duurzaam in Apeldoorn opgewekte energie weer zo snel mogelijk op te pakken. Daarvoor moet deA op zoek naar een nieuwe energiepartner. Die is nodig omdat zij zelf niet over een leveringsvergunning beschikt.

Inmiddels zijn de contracten die deA met enkele leveranciers, zoals de mestvergister in Uddel, had ontbonden.

Apeldoorners die willen overstappen naar deA worden momenteel op een ‘interesselijst’ geplaatst.