De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-011 Windmolens vlak voor Zeeuwse kust serieuze optie

Windmolens vlak voor Zeeuwse kust serieuze optie

Zaterdag 12 januari 2013

De aanleg van een groot windmolenpark vlak voor de Zeeuwse kust is niet langer taboe. De PvdA wil dat de minister gaat onderzoeken of de aanleg van windmolenparken in ondiep water haalbaar is. Lange tijd was er geen kamer meerderheid voor het plan, omdat windparken vlak voor de kust op veel weerstand stuiten. Maar volgens de PvdA zijn de windmolens nodig om aan de afspraken over duurzame energie te voldoen.

Regeerakkoord
In het regeerakkoord staat dat in 2020 16 procent van de energie duurzaam moet zijn. Dat is nu iets meer dan 4 procent.De Zeeuwse kust is een van de mogelijke locaties van een windmolenpark dicht bij de kust. Er zijn ook plannen voor parken voor een windmolenpark voor de Noord-Hollandse kust en één vlakbij het Waddengebied.

Haalbaarheidsonderzoek
PvdA-Kamerlid Jan Vos vraagt minister Kamp van Economische Zaken dinsdag 15 januari a.s. om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de zogenoemde nearshore-windenergie. Dat voorstel kan volgens Vos op een meerderheid van de Kamer rekenen.

Van de redactie
Wanneer komt er eens een eerlijke uitleg over de werkelijke kosten van die zogenaamde groene stroom? Hoeveel euro er in en hoeveel euro er uit. Er wordt wel altijd geroepen dat het zo goed is voor het milieu, maar een eerlijke uitleg van alle kosten zien we nooit.