De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-038 Fibroned of Fibronot

Fibroned of Fibronot

Dinsdag 5 februari 2013

Hoe gaat het nu verder met de website Fibronot.nl nu  bekend is geworden dat het vrijwel zeker is dat de kippenmestverbrander Fibroned in Apeldoorn van de baan is?
Zie ook: Gemeente Apeldoorn stopt reservering grond Fibroned

De redactie van Fibronot.nl heeft daarover de volgende verklaring opgesteld. We gaan door.

Zoals bekend is deze website begin 2009 opgericht om onderzoek te doen naar de omstandigheden waarom de directie van Fibroned na de twee uitspraken van de Raad van State in 2003 en 2005, bleef volharden in pogingen om de kippenmestverbrander Fibroned alsnog in Apeldoorn te willen bouwen.

In de loop van het onderzoek over het hoe en waarom van Fibroned werden we geïnformeerd over andere bedrijven die tot het hetzelfde concern behoorden als waartoe Fibroned behoorde. Dit heeft geresulteerd in honderden artikelen die, nu Fibroned uit het Apeldoornse zal verdwijnen, voor erg veel vervuiling op de servers hebben gezorgd.

Omdat webruimte duur is, we worden door niemand gesponsord, heeft de redactie van Fibronot.nl besloten om enkele onderdelen die betrekking hebben op Fibroned en Bioshape, te verwijderen.

Nieuwe koers

In de afgelopen drie jaar is de expertise van de redactie langzaam verschoven in de richting van schaliegas, mestvergisters, windenergie en alles daarom heen, zonne-energie, de Energiewende in Duitsland en het Klimaat.
We vertellen u vooral wat anderen voor u verbergen.

Het is gebleken dat vooral de Dossiers Schaliegas, Mestvergister, Windenergie, Energiewende, de invloed van windmolens op ons klimaat en de rubriek Het laatste Nieuws, zich in een toenemend grote belangstelling mogen verheugen.

Daar gaan we met het huidige redactieteam enthousiast mee door en breiden de onderwerpen zelfs nog wat uit.

Mocht later blijken dat de huidige directie van Fibroned de zaak heeft doorverkocht aan derden, die mogelijkheid bestaat immers, maar is erg klein, dan zullen we niet schromen alle activiteiten ter voorkoming van de bouw van een kippenmestverbrander, weer op te starten.
We zien dat echter met vertrouwen tegemoet omdat de gemeente in haar bestemmingsplan heeft opgenomen dat er voor Fibroned geen plaats is op de Ecofactorij.