De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-040 Bewoners Zutphense ecowijk De Teuge sturen aan op rechtszaak tegen Vitens

Bewoners Zutphense ecowijk De Teuge sturen aan op rechtszaak tegen Vitens

Dinsdag 5 februari 2013

De al jaren durende strijd tussen de bewoners van de geflopte Zutphense ecowijk De Teuge en Vitens lijkt zijn ontknoping te gaan krijgen in de rechtszaal.

De warmtevoorziening in de wijk functioneert al jaren slecht. Met behulp van een dieselgenerator worden de 200 woningen warmgestookt. Om bewoners tegemoet te komen deed Vitens vorig jaar november het aanbod om een nieuwe hr combiketel te installeren en eenmalig een coulancebedrag van 3750 euro over te maken. Ook konden bewoners kiezen voor een eenmalig coulancebedrag van 8250 euro waarbij ze zelf voor een alternatieve cv ketel moeten zorgen. Slechts een handjevol bewoners is op het aanbod ingegaan, het gros eist een beter aanbod van Vitens.

Vitens gaat het aanbod niet verder verhogen en verzoekt de bewonersvereniging om zijn aanbod alsnog te aanvaarden. Vitens hoopt dat beide partijen eind februari tot een gedragen oplossing komen voor de ontstane situatie in uw wijk.

Het merendeel van de bewoners accepteert het bod van Vitens niet. Er zijn bewoners bij die in de afgelopen jaren vanwege de beroerde energievoorziening tienduizenden Euro’s aan extra stookkosten hebben gemaakt. Ze willen daar een compensatie voor hebben.

Zie ook onze artikelen Warmtepomp- en aardwarmteproject De Teuge in Zutphen van de baan

en

Bewoners wijk de Teuge in Zutphen zijn het zat