De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-041 APP stopt ontbossing Sumatra

APP stopt ontbossing Sumatra

Dinsdag 5 februari 2013

Een van ‘s werelds grootste houtpulp producenten, Asia Pulp and Paper (APP), is deze maand gestopt met het gebruik van hout uit het tropische regenwoud op Sumatra, in Indonesië. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten.

APP, dat zijn hoofdkantoor in Singapore heeft, stond al jaren onder druk van milieuorganisaties om te stoppen met de ontbossing. Het regenwoud op Sumatra is het leefgebied van de bedreigde Sumatraanse tijger en orang-oetang.

De producent verloor de afgelopen jaren contracten met grote bedrijven als voedselproducent Kraft en de speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Verder verbraken de Nederlandse bedrijven Unilever, ING en Douwe Egberts de banden.

Door toedoen van APP is er sinds 2009 ongeveer 100.000 hectare regenwoud (ongeveer 200.000 voetbalvelden) verloren gegaan.

Eind 2011 betitelde de Reclame Code Commissie reclamespots, die APP in Nederland uitzond, als misleidend. Volgens de commissie wekte het bedrijf met de reclames de indruk veel bomen te planten, terwijl APP meer bos vernietigde dan er werd aangeplant.

Lees ook ons dossier Asia Pulp and Paper

en zie hoe dit bedrijf het oerwoud op Sumatra en Borneo verwoestte en mede door een klacht bij de RCC door de redactie van Fibronot.nl z’n TV commercials in Nederland moest aanpassen