De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-051 Schuld van afvalbedrijf HVC groeit tot bijna miljard

Schuld van afvalbedrijf HVC groeit tot bijna miljard

Dinsdag 12 februari 2013

Afval- en energiebedrijf HVC te Alkmaar heeft een schuld van bijna 1 miljard euro. De Alkmaarse onderneming heeft de laatste jaren miljoenen gestoken in windmolens en zonne-energie.
De VVD in Noord-Kennemerland vreest een ’financieel debacle’. Ook andere politieke partijen maken zich ernstig zorgen. De aandeelhouders van het nutsbedrijf zijn 48 gemeenten en 6 waterschappen, vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Het CDA in Enkhuizen heeft het College van B&W vragen gesteld over de ’weinig florissante situatie’.

Het verlies van HVC bedroeg in 2011 ruim 11 miljoen euro. ,,Wij houden ons hart vast voor het resultaat van vorig jaar’’, aldus VVD-raadslid Rinus Kalverboer van Schermer.

De VVD spreekt van een ’alarmerende toestand’. ,,Verantwoord voor een bedrijf met een omzet in 2011 van 240 miljoen euro is een schuld van rond een half miljard. Bij de HVC is dat bijna het dubbele’’, zegt regionaal VVD-woordvoerder Kalverboer.

Liefst 75 miljoen heeft HVC gestoken in windmolenpark Gemini dat 55 kilometer uit de kust van Schiermonnikoog moet komen. HVC heeft een belang van 15 procent in dit project. In Haarlemmermeer is in 2011 een fikse slag geslagen. Met de overname van drie vennootschappen is HVC er eigenaar van drie (toekomstige) windmolenparken.

Naschrift van de redactie van Fibronot.nl

Vorig jaar schreven we uitgebreid over de hoogmoedswaanzin van HVC. Nu blijkt HVC een schuld van € 1 miljard te hebben. Het verbaast ons niets.

Gokken met het geld van anderen, in dit geval alle aandeelhouders, is kennelijk heel gewoon in deze business waar iedereen met windmolens loopt.

Hoe gaan de aandeelhouders hier mee om? Moeten ze straks HVC met honderden miljoenen Euro´s overeind houden? Van IceSave kregen sommige Provincies nog iets terug. Bij HVC zijn ze straks bij een faillissement alles kwijt.

Wakker worden!