De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-066 Bouw windmolens Drenthe onder druk

Bouw windmolens Drenthe onder druk

Zaterdag 23 februari 2013

De vijftien windmolens bij het Drentse Tweede Exloërmond staan op losse schroeven. Betrokkenen komen tot de conclusie dat de molens in de militaire laagvliegroute komen en daar mogen geen bouwwerken van hoger dan 40 meter staan.  Hiermee komt de doelstelling om in Drenthe 280 megawatt aan windenergie te realiseren onder druk te staan.

Kaart met zoekgebieden Drenthe

Kaart met zoekgebieden in Drenthe. (Klik op de afbeelding voor een vergroting. Er opent zich een kaart in een nieuw venster waarop ingezoomd kan worden)

De vliegroute staat volgens dorpsbewoner Hommes fout in de provinciale gebiedsvisie. hij krijgt bijval van Hans Strating van Helikopterbedrijf Heli Holland uit Emmer-Compascuum. De provincie Drenthe heeft contact gezocht met het ministerie van Defensie over de kwestie. Tweede Exloërmond behoort tot de gemeente Borger-Odoorn, een van de gemeenten die als locatie is aangewezen voor de bouw van windmolens.

Medio december vorig jaar heeft de Provincie Drenthe het ontwerp van de gebiedsvisie vastgesteld. De gebiedsvisie is opgesteld door de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen en de provincie Drenthe, waarbij er is gekeken waar en onder welke voorwaarden windmolens geplaatst kunnen worden. In totaal moet er voor 280 megawatt aan windenergie in Drenthe gerealiseerd worden.

Zie ook: Weinig plek voor windmolens bij 2e Exloërmond