De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-083 Minister Kamp verwacht onderzoek schaliegas in juli

Minister Kamp verwacht onderzoek schaliegas in juli

Maandag 11 maart 2013

Het onderzoek naar de gevolgen en mogelijke risico’s van schaliegas wordt gedaan door advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos.
Arcadis en Fugro-Ecoplan worden ingezet als onderaannemers. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) vandaag gemeld aan de Tweede Kamer.

Kamp geeft aan dat hij zeker wil weten dat schaliegas op een veilige manier kan worden opgespoord en gewonnen. Als uit het algemene onderzoek blijkt dat dit kan, wordt vervolgens gekeken naar de gevolgen op lokaal niveau.

De minister verwacht dat het rapport 1 juli kan zijn afgerond en hij benadrukte vandaag opnieuw dat er tijdens het onderzoek geen proefboringen naar schalie- of steenkoolgas zullen plaatsvinden. Ook worden er geen opsporingsvergunningen verleend, aldus Kamp.

Ook in de Noordoostpolder zullen zolang het onderzoek loopt geen proefboringen plaatsvinden, meldde de minister. Hij reageert daarmee op de ophef die onlangs ontstond in het gebied waar Cuadrilla schaliegas wil opsporen. Volgens Kamp gaat het om oriënterende veldstudies naar gunstige locaties, in en boven de grond. Die verkenningen kan het bedrijf, zo meldt de minister, ook zonder vergunning doen.

Lees hier de Kamerbrief van minister Kamp