De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-087 Provincie Gelderland: geen ondoordringbare laag onder Gat van Zevenhuizen

Provincie Gelderland: geen ondoordringbare laag onder Gat van Zevenhuizen

Vrijdag 15 maart 2013

Onder het ‘Gat van Zevenhuizen’, een voormalige stortplaats aan de Amersfoortseweg bij Apeldoorn, bevindt zich geen ondoorlatende laag die uitspoelen van verontreiniging voorkomt. Dat meldt de provincie Gelderland in reactie op Statenvragen van de VVD.

De Provincie had tegenover de Stentor in januari het tegendeel beweerd. Na de beantwoording van de VVD-vragen zegt de provincie in januari onjuiste informatie aan de Stentor te hebben verschaft over de ondergrond.

Op 1 februari 2013 schreven we:

Volgens de Provincie is er niets aan de hand. Er zou een ondoordringbare laag klei liggen die het illegaal geloosde water zou tegenhouden zodat het water zich niet kan vermengen met het destijds illegaal gestorte gif.

Nu is de werkelijkheid dat deze kleilaag op ongeveer 150 meter diepte ligt en het drinkwater vanaf een diepte van 70 meter wordt opgepompt. Als de Provincie dat even kan uitleggen, maar de gedeputeerde mevrouw die verantwoordelijk is lijkt, net als de wethouder van Apeldoorn de nodige kennis te ontberen en denken dat ze te maken hebben met een stel idioten die je van alles kunt wijs maken.

Lees ook ons artikel: Gemeente  Apeldoorn wil dat Vitens illegale waterlozingen stopt