De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-120 HVC matigt ambitie: geen geld meer voor molens in zee

HVC matigt ambitie: geen geld meer voor molens in zee

Woensdag 1 mei 2013

Op 13 februari 2013 scheven we HVC slaat door met wind en zon.
Als HVC zich gewoon aan zijn core business had gehouden, namelijk het ophalen van huisvuil was er niets aan de hand geweest. Deze website heeft in het verleden vaak genoeg geschreven over de onzinnige peperdure zogenaamde duurzame experimenten van HVC en het bedrijf zelfs geadviseerd al deze activiteiten af te stoten.

HVC ziet de komende jaren af van verdere investeringen in windmolens op zee.

Eindelijk is het zover, HVC trekt aan de noodrem en stopt met peperdure experimenten die niet tot de kerntaak behoren. De directie staat voorlopig weer even met de voeten op de grond en ziet in dat dit soort experimenten met windmolens alleen maar geld kost en niets oplevert.

Ook beperkt HVC zich met zonne-energie projecten. Activiteiten op deze markt worden ingekrompen tot hoofdzakelijk advisering bij projecten van de aandeelhouders (48 gemeenten en 6 waterschappen).

Met het snijden in ambities reageert HVC op stevige kritiek in gemeenteraden over de kwetsbare financiële positie van het nutsbedrijf. Veel raadsfracties vrezen dat burgers moeten bloeden voor de gevolgen van ‘allerlei onzekere avonturen in de toekomst’.

De nieuwe koers van HVC vloeit volgens een woordvoerster van HVC voort uit afspraken die intern al juni vorig jaar zijn gemaakt.

Oude afspraken, ttsss, tuurlijk…..

Hoe zit het dan met de investering van € 75 miljoen die HVC deed in de Gemini-windparken van Typhoon Offshore, die gebouwd moeten gaan worden in zee boven Schiermonnikoog?
Volgens een HVC woordvoerder is besloten dat HVC de lopende projecten niet staakt. Daaronder valt dus het Gemini project  omdat het besluit over de Gemini-deelname (15%) al lang achter de rug is.
Over de stand van zaken van het project wilde HVC  niets kwijt. Het wachten is op de namen van andere investeerders in de windparken, die Typhoon Offshore spoedig naar buiten stelt te gaan brengen. Er wordt dus niet uit de school geklapt en de vuile was blijft binnen.

Tja, dat verhaal kennen we onderhand. Uiterlijk in januari van dit jaar zou Typhoon de namen van de andere drie investeerders bekend maken. Echt, eerlijk waar.

De redactie van Fibronot.nl denkt dat er onenigheid in de tent is, misschien is er wel een investeerder opgestapt. Het terugtrekken van HVC uit deze offshore markt is volgens ons niet alleen een stel morrende aandeelhouders van HVC, maar mogelijk onenigheid tussen de partijen.
HVC heeft er verstandig aan gedaan zich uit deze poel van woelige baren terug te trekken.

Lees ook ons artikel: HVC slaat door met wind en zon

Lees alles Over Typhoon Capital